Tingkatkan sel darah merah

Sorry nak tanya sesiapa yg tahu, ubat ni menyebabkan najis jd bewarna hitam ka? 🥺 #mommybuntu

Tingkatkan sel darah merah
51 Các câu trả lời

Ye..ubat yg ade iron taik mmg akan hitam nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

tandanya iron tu diserap oleh badan dan disingkir melalui najis. elok lah tu, jgn takut mkn tablet iron. asalkan paras HB dlm darah naik, kalau HB rendah lebih membahayakan bayi dlm kandungan

ya,normal..kalau mgadu nurse kt KK pon..nurse akan ckp normal..sembelit pon boleh jadi mkn benda nie..xmkn bnda ni hb jd low pulak..jd mkn la walaupn najis nampak menakutkn..😂

ya sis mmg najis akan bertukar warna hitam. maksudnya, ubt tu beri tindak balas bila kita ambil. masa saya pregnant mkn ubt ni senang jer nak buang air besar

a'aa mmg najis akan jd hitam sbb kandungan iron dlm tablet. iberet pun sama buat najis jd hitam 🤭takpe jgn risau

Iron tablet mmg akan buat najis kita hitam. Tak perlu risau sebab tu tanda badan kita dh serap ubat tu 😊

Masa pregnant mmg najis saya pun warna hitam.. Tu biasa x yah nak risau sgt

iya memang najis berwarna hitam , itu maksudnya ubat tu sesuai dengan kita dont worry

ya normal begitu.. mkn iberet.. taik hitam.. hehe.. itu tndanya iron mnyerap baik..

Kalau kat sya..3 jns sya mkn..smua najis hitam...ada tnya dgn nurse..mmg sbb ubt.