Lendir coklat

Sorry kalau gambar kotor sikit. Kalau macam ni kenapa ye? Kuar lendir coklat mula2 sikit lepastu skrg banyak ni. Normal ke tak? 7w5d

Lendir coklat
15 Các câu trả lời

ini tanda penempelan atau keguguran sis. sis dh mkn ubt kuat rahim mesti kena bed rest juga sis. (Klu Kuar kena g KK) MCM saya tempohari saya xtahu pregnant , pastu Kuar spotted MCM ni igt haid saya buat biasa je. selang seminggu 2hari nak raya bdn rasa xsedap saya cek upt rupanya preggy . sehari selepas cek upt Kuar MKN bnyk kali ini warna merah esoknya makin bnyk akhir sekali saya dh dpt agak ni mesti gugur .. sbb darah makin bnyk masa tu. saya redha dan ikhlaskan wlpn sedih.Saya cangkung batukkn terus ... Allahuakbar seketul Kuar ... saya terus ke hsptl doc cek dh kosong tggl cebisan sedikit dia kuarkn Kuna mulut itik saya batukkn terus terkeluar MMG terus rasa kosong perut. kena warded 2 ari UTK doc pantau tp syukur xde cuci apa pun . lps Kuar saya terus berpantang 2 minggu .MKN berurut ,pakai bj lengan Pjg . saya xbersama dlm sebulan jugalah wlpn org kata lepas gugur klu bersama mudah lekat .ye betul mudah lekat dan mudah gugur. yg mana ok Alhamdulillah rezeki. saya lps sebulan br bersama Alhamdulillah skrg TGH preggy dh masuk 8w . Saya doakan sis dipermudahkan segala urusan dan berlapang dada . Semoga Allah permudahkan .Aamiinn🤲🤲

2y trước

Saya pun mcm puan

Mcm saya baru keguguran 15/12/22 . pergi clinic scan doctor kata mungkin keguguran , doctor clinic buat referral letter to hospital . Then pergi ke hospital bahagian Pregnancy assessment centre . Kene scan melalui bawah . Doctor hospital bgtau ada 2 kemungkinan , sama ada proses penempelan atau keguguran , hospital bagi 2weeks untuk scan semula. Tetapi if ada pendarahan yg banyak perlu direct ke hospital bila bila masa sbb PAC tu open 24jam . Tapi , 2hari selepas tu, 2 pagi rasa senggugut dan bleeding keluar ketulan darah . Paksa untuk buang air kecil kemudian keluar kantung , terus bagitahu husband direct ke hospital dan doktor check takut ada sisa tertinggal dalam rahim . Doctor keluarkan if tkda apa apa boleh discharge selepas itu. Just monitor dari rumah. Kalau demam atau blood pressure tinggi/rendah mungkin akan admitted .

2y trước

mse tu kandungan berapa week

saya macam ni jugak . dah pernah gugur 2 kali . pregnant kali ke tiga . memula takde makan apa jugak .. then masa 13week keluar coklat ni . pergi swasta yang biasa pergi dia tahu ada pernah gugur . terus on duphaston . sebulan jugak keluar . then alhamdulillah okay . dah selamat lahirkan 😍

Saya pon mcm tuu jumpa doc, doc bg ubat kuat rahim hari pertama kluar sikit( blom jumpa doc time ni) hari ke dua lepas mkn ubat tu kluar mcm dlm tisu tu 2 kali .. besoknya sikit blk pastu stop dh skrg ni.. rest jgn buat kerja berat

2y trước

Day 2 mcm ni 2 kali tisu

apa2 discharge yang keluar semasa mengandung = tak normal. kena pergi klinik/hospital utk dptkan penilaian & pantauan doktor. benda ni berlaku samada spotting penempelan/ancaman keguguran. apa pun kena cepat2 cek.

selain putih or cecair jernih yg pelik2 semua xnormal. tambah2 awal pregnancy.. doctor saya pesan setitik darah or brownish discharge kena p jmpa doctor terus. jgn tunggu

saya pun pernah 2 kali keluar coklat mcm tu masa brpa weeks tk ingat. dah refer hospital apa semua dokter check, tapi takda apa pun. skrng alhamdulillah dh 25weeks baby pun sihat & aktif

Sy pernah mcm ni. mase 1st pregnancy end up sy keguguran. Tapi 2nd pregnancy jdi cmni disebabkan kedudukan uri kat bawah.. Apa2 pun sis kena pegi hospital ye. Nanti dorg akan cek detail..

Dah berapa lama? Saya masa awal preg dlm 4-5 week mmg ade discharge gini. In one day je la. Mcm dlm 2 kali tukar. Lg byk dr awak. alhamdulillah anak dah 1.5years

Sis, better rujuk doktor. Bleeding/brownish discharge selalunya tanda-tanda keguguran. Confirmkan dengan doktor ye sis. Semoga yang baik-baik.