BERAT BADAN

Soalan saya disini adakah normal naik berat badan sebanyak 4kg? Bmi saya normal sepatotnya setiap bulan saya kena baik 1.6kg sahaja.. pada 10/4 saya ada checkup kk berat saya 54.3 masa ni kandungan saya dalam 23 minggu then pada bulan 15/5 nanti saya akan checkup semula dekat kk tapi saya risau sebab berat saya sekarang jadi 58.5 kandungan usia dalam 27 minggu.. adakah normal? Atau adakah saya akan disejaki ada kencing manis? Atau saiz baby besar?

1 Trả lời

ramai je ibu² naik berat lebih. nanti misi akan suruh ulang check bp dgn urine. gdm atau kencing manis masa mngandung cuma disahkan lepas minum air gula. nak tau saiz baby cuma anggaran melalui scan.