doakan sy kuat!!!

hi smua.. sy bru kawen 3 bulan lps.. rini dh 2 org wsap sy tnye dh pregnant ke blom.. trus trg sy sdikit sdih n beremosi sbb yg tnye pon org persaudaraan dekt kita jugak.. jd telan je la kata² nye.. doakan sy pregnant hjung thun ni.. ye la sy dh prtegahan 30an mybe sush risiko nk prgnant.. ape pn doakan sy ye smua. #hugs

42 Các câu trả lời

Sis..sbr lah baru 3 bulan tu..awal lg kalau ikutkan..relax2 duduk berdua dgn husband dulu..sy pun stahun lebih..tunggu..sbb awal2 khwin dulu sy penah gugur.. Org tanya bila ckp mntk doakan je..😊 Kalau kta stress2 pun xde guna..sbb yg maha pemberi hanya Allah saje tau bile masa terbaik utk kita dpt..😊

saya pun sis.. dkt office dlu kwn yg kwen tarikh dkt2 sy sllu ajak lumba.. rezeki dia dulu preggy lpastu gugur.. lpastu lekat balik kjp je.. masa tu sy dhla pjj.. now anak kami beza 4 bulan.. alhamdulillah rezeki lepas duk skli.. doa yg baik2 sis.. Allah akan bg tepat pd waktunya ..

Sy pn pertengahan 30 an puan.. Kawen pun msa umur 33 dah.. 3bulan kawen tak lekat.. Sy amalkan mnm air kunyit Dan sy buat kelapa bakar pastu bca bismillah 5..mybe asbab.. Trus lekat bulan seterusnya. Cuba sis tgk dkt utube zaidul akhbar.. Sy byk try resepi dia.

Macam sa juga sis. Tp kahwin bru 2 bulan.. org2 sekeliling dah sibuk sgt nak tanya bila nak ada anak. Padahal rezeki tu semua dtg dr Tuhan. Kita hanya mampu berdoa. Setiap kali org tanya sa akan cakap "Doakan yg baik2..". Sa doakan sis cpt2 ada rezeki anak.

Banyak2 kn bersabar sis.. In sha Allah ad rezeki sis.. Masa saya.. Lepas je nikah.. Mereka suruh saya suntik utk cegah kehamilan.. Langsung pasrah... Tapi saya ckp dngn suami saya tak nak suntik.. Dan kami terpaksa bohong mereka yg saya dah suntik 3 bulan..

5y trước

Aduhh..kenapa memandai pulak dorg yg suruh sis buat mcm tu?

sama sis sy pun kwen dh 3bulan .. mkcik2 bwg sebok tnya smpai sy pnh mngis .. spe yg xnk ank kn .. rzki ank tu tuhan yg bg .. klau blh bln ni kwen bln ni jgk nk pregnant . semoga ada rzki kita

Kita sama 3bulan sis. Tp sy amalkan vitC, evening primrose oil, Fish oil, acid folic untuk sihatkan dalaman dan ikhtiar utk dptkan baby.. Amin sis.. Smoga kita yang menunggu ni dpt baby.. AMIN

Sama mcm sy , dh 4 bulan kwin smua tnya . Sy jawab belum ade rezeki . Akk sdra sy kwin sbln slps sy dh ada baby. Smua ni rezeki Allah. Sabar dn doa bnyk² je.

sepanjang saya ttc x ada siapa berani tanya saya soalan tu. maybe kena jadi garang mcm singa kot baru org tu tak tanya. boleh la try tanya org tu awak da kena covid ke blom?

Ckp ng Org tu jgn menyebok Blh? Xyah nk emosi. Awk sndri plih utk beremosi atau x. Just.live happily Dan beruaaha serta Tawakal. Sy pun sec marriage pada usia 34y.