doakan sy kuat!!!

hi smua.. sy bru kawen 3 bulan lps.. rini dh 2 org wsap sy tnye dh pregnant ke blom.. trus trg sy sdikit sdih n beremosi sbb yg tnye pon org persaudaraan dekt kita jugak.. jd telan je la kata² nye.. doakan sy pregnant hjung thun ni.. ye la sy dh prtegahan 30an mybe sush risiko nk prgnant.. ape pn doakan sy ye smua. #hugs

42 Các câu trả lời

Mulut org mmg tak dpt tutup. Kadang kta kalah juga dgn perasaan sendiri. Masa usia perkahwinan saya 8 bulan dulu, pernah saya dan suami di hina sbb tak dapat zuriat lg. Di kata nya suami saya lembik, tak cukup kuat sbb tu susah nk dpt anak. Di kata nye rahim saya tak kuat sbb tu lambat lekat. Malam tu saya menangis tersedu². Hanya allah yg tahu. Tapi saya percaya allah sebaik² perancang. Inshaallah. Suatu hari nanti sis akan merasai nikmat tu 😊

Abaikan ja sis apa orang nak cakap..saya pon dah 2tahun kawen masih menunggu..dulu saya pon macam awak lah setiap kali jumpa orang ka adik beradik ka mesti akan soalan anak keluaq dulu..ada suruh pi bawak suami buat check up lah apa lah..masa mula dulu ya saya sedih sanggat tapi lepaih tu dah lali dah..percaya sis semua perempuan ingin kan zuriat ..percaya pada tuhan and percaya lah selagi kita ada rahim selagi tu kita boleh hamil..keep strong

Sabar.. sy tau perasaan asyik kena tnya je.. sy kawin dgn anak tunggal.. memg terasa sbb ramai yg tanya bila nak ada waris kluarga.. stiap bulan doa tak nak period dan mgharap ada zuriat sendiri.. perasaan sedih bila lewat period tapi cek upt negatif.. mula2 sy stress juga tapi lama2 sy trus buat tak tau je.. bila kita tak fikir sgt mulut org dan tak stress, alhamdulilah allah makbulkan doa sy dan suami akhirnya.. moga sis kuat ye..

Bykkan bersabar. Biasalah org sekeliling suka bina soalan cepucemas. Selagi tak kawin tanya bila nk kawin...bila dah berumahtangga aju soalan pasai anak pulak😇😇😇. Kita hanya merancang sbb beranak pinak tu rezeki dr allah . Saya tak pernah simpan dlm hati pun benda kecik cam tu. Apa yg penting mesti bersangka baik dgn allah. itu antara asbab allah nk uji kita sebelum kita dikurniakan zuriat. Doa byk2@usaha tu yg penting

Sabar ye sis... Sy pun umur 30an jgak kawen. Dkt 2 tahun baru ada rezeki hamil. Mcm2 org duk ckp... Tmbah2 mak2 sedara. Ckp mcm org xde iman kdg2... Tp tu la, better sy elak org mcm tu drp sy stress. Skrg dh pregnant, sikit pun sy xinform dkt dorg... Nti bnda lain plak yg nk dikomen. Biasa la mkcik2 bwg ni... Xpregnant, duk tnya bila pregnant. Dh pregnant, tnya soalan lain lak... So, abaikan je org2 mcm ni.

sabar ye sis, saya kawin umur 30tahun. pertama kali mengandung umur 34tahun.. insha'Allah anak lahir dec2019/jan 2020, umur saya 34 tahun.sepanjang 4tahun org dok tanya.. sabar je la kuncinya.. xtau berapa byk dh air mata tumpah selama menanti nk pregnant. yg penting suami kita memahami keadaan kita.. mulut org xboleh nak tutup.. kita tutup telinga je lah.. masuk kanan keluar kiri..

Sabar ye sis... Abaikan apa org nk kata.. y penting suami faham n ok Sy dh 7 thn menunggu... Dn masih diuji sbb bulan 6 lps, sy disahkan mengandung buat pertama kali tp terpaksa dibuang kerana kandungan luar rahim tp sy redha Saya percaya Kerana Allah sentiasa akan beri y terbaik Cuma sabar & redha... InsyaAllah semoga ada rezeki sis dlm terdekat Aamiin

5y trước

Saya doakan semoga akak mengandung buat kali kedua dalam masa terdekat💕Kuatnya akak dalam mengharunginya.

Sabar la sis..sy juga pernah ditnya mcm tu..baru dirikn rumahtgga sebulan..ada yg tye 'xde lg ke'lebih kurang cmtu la soalan ye...rasa nk tepuk dhi sndri..khwin bru sebulan bkn setahun..sabar je la..sy hnya jwab bru lg kahwin xnk kupas pjg2 terus blah..xtrjngka difikiran akn ditye seawal tu..tp skrg alhamdulillah Allah hadirkn rezeki zuriat yg xdisngka2..

Allah susun hidup kita semua cantik sgt. Sy sgt bersyukur allah beri sy zuriat selepas hampir setahun berkahwin, sbb badan sy sblum dan selepas mengandung x sama. Skrg cepat penat, rasa berisi dan bila bersama dgn suami susah nak puas. Sis, skrg enjoy masa dgn husben. Bykkan istighfar, makan sihat2. Setiap fasa hidup tu adalah terbaik buat sis.

biase la mulut mkck bwg nie kdg xsmpi sbulan kawin dh tye 🤦‍♀️... sy pn umr 30an bru dpt merasa prgnt baby first.. sblm dpt tau prgnant hhmm mcm2 tye kdg bnde hal blik pn nk tau 🤦‍♀️🤦‍♀️.. sis saba jelaa byk kn doa.. jgn stress n jgn trlalu memikir.. insya allah rzki allah bg cpt gn lmbt jee..