Bukaan 1cm due 22/11

Hi , smlam bleeding 😂 p PAC bukaan baru 1cm.. ada yg berpengalaman ka , selalunyaa berapa hari dh bersalin tu 😂 mesti dalam dua tiga hari kan baby dh keluar.. #menantiwaktubersalin

9 Các câu trả lời

saya pernah anak sulung turun tanda darah , seminggu jalan masih 1cm . seminggu tu jugak saya duduk hospital diorang takbagi balik sebab dah turun tanda . lepastu lama lama datang rasa sakit yang teramat cek alhamdulillah 6cm dah . selama seminggu duduk hospital keluaq jugak sisulung hahahaha

10mo trước

masa turun tanda tu tiga hari saya takrasa apa apa , hari keempat baru start rasa contraction tu sampai nak gigit katil besi . hari kelima lagi kuat sakit dia 5minit sekali saya suruh nurse yg dok mai cek bp tu cek dah 6cm bukaan terus kena masuk lb

sama la dengan saya.. due 29/11, 30/10 turun tanda tp tak sakit.. pergi PAC bukaan 1cm duduk wad sehari doc pantau baby.. pastu balik smpi sekarang belum ada sakit lg.. ape2 pun semoga dipermudahkan urusan kita bersalin nnti ye sis.. baby akan keluar bila dia betul2 ready.. insyaallah

saya dh selamat bersalin.. alhmdulillah.. post ni 7hb.. 8hb 2.30pg saya selamat bersalin secara normal.. 7hb mlm tu saya naik turun tangga 5tingkat..pagi 8hb contrction , mlm makin teruk, tgah pagi bersalin 😆 cepat bukaan dia.. due 22hb tapi baby kluar 8hb..

10mo trước

saya skrg 38weeks , baru 2cm. takda contraction lagi. anak sulung , taktahu la brp lama kena berkampung dkt hospital ni dahla takpenah berenggang dgn suami , rasa sedih lain mcm 😢😭

sy first mom. edd 16/11, 31/10 dh bersalin. mgrib tu turun darah bnyk siap seketul darah beku lgi besar lebih kurang 5cm. smpai hosp dh 3cm. ketuban pun dh pecah. nurse terus drip utk cepatkan bukaan. esok pgi lepas subuh dh beranak.

bln lepas Sya bersalin mula2 bukaan 1cm pergi PAC awal pagi dokter Suh balik rumah,tgh malam jam 12 kontraksi kuat tahan sampai jam 5pagi baru pergi hospital jam 6.41 am bersalin dah

1cm lambat progress dia. lg2 1st mom. kdg seminggu pun masih 1cm. bawa2 berjalan, naik turun tangga, exercise...nk tahu makin bsr bukaan bila awk dh rasa sakit2 dan turun bloody show.

10mo trước

naik trun tangga tu scara mngiring ka scara biasa shj diperlukan?

2/11 pagi bukaan 1cm, dr suruh balik dulu, malam pergi lg PAC dah bukaan 3cm, terus admit ward. 3/11, 8 pagi dah bersalin. Sy first mom, alhamdulillah tak lama tunggu bukaan..

Saya due 22/11, bsalin 31/10 hritu, kluar tnda darah & 1cm, lepas 4hari dlm wad, dh 4cm terus ke labour room untuk pecah ketuban & induce drip

11mo trước

Prolong latent phase

sama mcm saya waktu 1st pregnancy.... nurse tanya nak dukung wad ke atau nak balik...