Assalamualaikum ibu² Sya nk tnye mcm mna nk surutkn tek bengkak. Sya bru melahirkn 5 hari

Susu sikit sgt keluar.. bengkak dh skit sgt. Pam pon kluar sikit.ada tips x ibu² tqsm

6 Các câu trả lời

Pergi urut sis.. sy sume anak susu x kuar atau kuar sikit sgt.. smpi bengkak n rasa berketul dlm breast.. terus panggil tukang urut, soh dia urut.. memancut2 susu kuar.. bengkak pon surut.. hilang terus ketulan dlm breast.

Waalaikumussalam sis . haritu ade ikut kelas penyusuan. nurse tu bagitau , kalau jadi gini , kena tuam dengan air suam pastu marmet . sebelum marmet , urut² dulu dekat breast .. cuci nipple bersih² , then marmet ..

buat mermet sis, lepastu tuam tetek tu dgn kain yg direndam dgn air suam mcm tu, lepastu urut belakang badan dan baru pam

tuam tuala suam2 panas , Dan minum air horlick panas

klu bengkak xleh pam. tuam dgn tuala suam, marmet.

sis da berurut?buh kobis sejuk kt tek insyaallah