sayur apa bagus utk baby

nak elak kan dari sembelit.. anak sy berak sembelit teruk dah sbb sy bgi carot😭 baru tau carrots ni klau teelalu lebih bagi baby boleh buat anak sembelit.. sy pulak kurang kan sayur hijau.. boleh tau tak sayur apa yg elok utk baby 7bulan #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

2 Các câu trả lời

carrot ni kategori karbo. klu dgn bubur nasi, portion carrot kena kurangkan. bg sayur berdaun cth pakchoy, bayam, sawi. 7bln dh blh bg buah as snacking. bg betik, buah naga (putih), mangga

9mo trước

sama je dua2. tp sy prefer buah naga putih sbb ank mkn yg merah jd sembelit. kena try and error.

sawi, pakchoy, bayam, kailan, kangkung, tomato, salad, timun, celery, daun sup, kuchai dll.

9mo trước

tq🫶🏻