anak takut byk bnda

ad x spa² kt sni ad pngalaman ank takut n panik teruk?.mcm anak sya 3 thun,bru² ni tkut dngn kipas meja yg swing,pntu kena ttup,tali charger,lngsir goyang2 tk boleh..jngn ad bnda goyng depan dia mesti akn tkut..ank sya prempuan dan normal bkn autisme.. tq smua

1 Trả lời

Check dgn doc maybe anxiety. Baru 3 tahun maybe juga hanya fasa. Ank sy takut n panik teruk juga ms 6y bila nmpak pisau, rotan, serangga. Lari xcukup tanah kalau dkt tangga mmg bahaya takut dia terjun. Skang dh ok2 tp pakar ckp mcm ada tanda anxiety. Skang dh darjah 3 tp ms darjah 1 nnpak rotan mmg habis dia tarik tudung guru besar. Sy xde rotan kt rumah.