kencing manis

Saya baru lepas minum air gula haritu. Nurse baru call saya ada kencing manis 😭😭😭😭 rasa down nya yaAllah.. ada tak ibu2 yang ada GDM kat sini? saya first mom 😭😭

6 Các câu trả lời

sama la. mula2 memang down lagi2 bila org nk salahkan kita makan manis je padahal tak pun. kita tau la kita makan. dah kalau keturunan memang susah nak elak. tapi sekarang dah redha. jaga makan. buat dsss. jangan hari nak buat bsp je control habis. hari2 kene jaga

10mo trước

ye takdir. ada orang siap bandingkan dia dulu lambat kena. yang saya awal dah kena. ada nurse klinik komuniti tu masa saya buat bsp dia kata "anak first dah kene buat bsp, tak paham." ya allah sakitnya hati

Saya pn dh minum air gula tp nurse ckp tggu next appointment bru dpt tahu keputusan hurmmm.. bagus la awk detect awal, bleh start jaga makan dr awal. Itu je, x perlu down pn awk.. gdm ni sementara je, dh bersalin nnti akn normal balik

Normal gdm masa pregnant je. Saya lagi la first bby sangkut. Ni sec bby pon kena lg mnum adoi kembang tekak. Harap skali jela mnum 🤮 tk lalu rasa.. tp nk xnk kena redha sbb anak kan..

sy ambil tips tok sy..msa nkp mnum air Gula tu mnum air kosong byk².. Sy ad lgi 2 Kali kena mnum air gula.tkot plk rsa.hehe.sbb mlut asyik yg mnis2 ja

xperlu down. syukur blh detect awal so awk dan kndungan dpt cegah apa2 implikasi. just follow apa advise dktr dan misi nanti

jangan risau , lepas bersalin boleh hilangg