kenapa dalam pantang 1 badan jadi gatal-gatal?

cane nak hilangkan gatal-gatal ni? stress mengaru... merenyam-renyam gatalnya 😭 #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Mungkin sis ada mandi herba..mungkin xserasi dengan kulit. Sebab saya pun macam tu. Tambahan kita berbengkung peluh2 lagi..mandi sehari sekali..sbb tau jela pantang dgn org tua ni camana. Tp beranak kedua saya xmandi herba, saya beli mandian bidara.Mandi 2x sehari. Tak berpanas sangat maknanya saya xde la pasang kipas kat no 1, tp buka pada kadar kita rasa selesa(rumah kg xde aircond). Alhamdulillah xde pun rasa gatal2 atau miang. Asalkan jaga kebersihan diri.

2y trước

tapi beranak yg sulung elok plk mandi pakai air campur2 sireh semua tu.. pantang kali ni plk teruknya hm

knp tu? klau sy jd mcm tu sbb kulit sy kering sgt...gatal tu merenyam sngguh.. rasa mcm ada benda kecik gigit2 😖

2y trước

xthu la knp.. ni pon merenyam-renyam juga hm 🤧