risau...

Sy risau...td suami ketuk paku d dinding....risau kesan pd baby dlm perut??

27 Các câu trả lời

ada effect ke? oit...sy ni lg minat keje bertukang dibanding suami...masa anak 1st pregnant dulu sy buat bisnes chalet...siap dok manjat tangga...drill dinding...paku sini sana nak decorate chalet...elok je haa anak keluar...dah 3 tahun 4 bulan umur dia hr ni...bersalin normal...setengah jam je dr proses bersalin tu baby keluar...bukaan pun cpt je...doa baik²... insha'Allah sis...tak baik percaya yg bukan²...

4y trước

Tq sis..🙏

Hahaha. Dalam perut kita pon bayi dah terbiasa bunyi bising. 😂😅 Sy pernah tengok video dalam youtube. Cuma elakkan lah dari pasang/ ke tempat radio yg ade speaker besar gajah tu, sampai bergegar satu rumah. InshaAllah takde pape, fikir yg baik2 & doa yg baik2.

Suami sya pulak yg takut nak ketuk dinding,, dia cakap tak baik sbab ada ibu mngandung. 😀 sya pulak pelik apa kena mengena dngan ketuk dinding.. Sya cakap la dngan suami,ok la kita tak ketuk lpastu jiran kita ketuk dinding dia ,lebih kurang sama je kan.

Mgkin cuma mitos saja tp ketuk paku d dinding org tua2 ckp nnt time brsalin anak susah nak kuar so sblm brsalin klu blh cabut dlu satu paku dkt rmh spya proses brsalin tu lancar.. Apa pun smga kita smua dipermudahkan nanti insyaAllah..

Yg xbleh dn kna pantang nyer jgn siksa/bunuh haiwan..cm kucing ker..ular...katak..tikus..kecuali yg mengancam dn mmbahayakn kta... Klaw nk wat pn kna beringat skett...jgn syokk sgt bunuh... Xleh memaku dinding tu smua mitos jer...

Jangan risau sis ketuk paku dekat dinding ada lah kerja yang buat bukan ketuk binatang...jangan dia membunuh sis itu mmg tak boleh...kalau dapat suami yang rajin Alhamdulillah sis..semoga dipermudahkan...

4y trước

Terima kasih sis..

Ada effect kt baby ke? Sy & husband mmg bertukang je masa sy pregnant ni sebab nak masuk rumah baru. Banyak beli barang kiteorg pasang sendiri je 😂

4y trước

Takut..sb byk sgt ckp xblh...😣

Sy msa prgnt bru pndh rumah..bkn takat paku,gerudi suma ada..Baby dh lahir ok je..cuma org pesan time prgnt jgn aniaya binatang je,baik suami @isteri..

Tk De hal lh tu, sya dlu bukan suami yg ketuk paku, sya yg sendiri ketuk paku. Tak De apa² jdi pn. So don't worry

Sye mse preg ank 1st rajin btul buat kerja bertukg. Elok je bersalin. Comel lgi ank😆.jgn risau okey