Keluar Ketulan Darah

Slm mommy, ada tak sama pengalaman macam saya. Hari ni masuk 35 Minggu, dalam pukul 7.30 mlm td. keluar ketulan darah sebesar tapak tangan. Tak de rasa sakit @ baby mengeras @ keluar air ketuban. Warna dan bentuk dia sama mcm hati ayam mentah. Terus ke klinik untuk check up. Alhamdulillah. Bby ok. Jantung ok. Ketuban cukup. Doc pesan kalo jadi lagi terus ke hospital. . Mommy yang ada pengalaman macam ni agak2 apa ye punca / sebab keluar ketulan darah mcm ni?

4 Các câu trả lời

ada buat scan yg dr bwh x.?? dn doktor ade buat swab amek sample dr bwh x.?? sbb haritu masa bulan 9 sy kne jugak tp xder ketulan darah..cuma darah segar yg agak byk dlm separuh dr tapak tgan..sy pegi hospital bahagian PAC dlu..dh scan sume atas bwh, amek sample dn check jantung baby..sy kne admit wad 3hari sbb doktor nk pantau..tp cuma sehari tu jer keluar darah dn xder lg dh...siap kne cucuk ubat matangkn paru² baby sbb mse tu kandungan baru nk masuk 32minggu dn kne mkn antibiotic mse kt wad...xtaw ape punca tetibe darah segar keluar..23/10 nie kne gi hospital lg bahagian klinik o&g utk checkup time 36minggu.....

12mo trước

xder lg dh..skali tu jer keluar time mlm kne admit wad tu..smpai skang confuse gak sbb haritu xder buat keje berat ker pape..time tu nk gi tandas sbb nk membuang..skali bukak seluar tgok kt seluar dlm ade darah..tros bgtaw kt suami dn call nurse klinik desa..nurse sruh pkai pad dan pegi hospital..doktor check ape sume kate nyer normal jer..uri pown dh kt atas balik sbb haritu scan 28minggu kate nyer Uri rendah tp xtutup laluan...igtkn dpt balik lepas check tu..skali kne admit gak wad.....

Saya pun penah jadi masa kandungan 29w. g hosp. Doc ckp mungkin sebab serviks luka atau terlalu penat. selang seminggu jadi lagi, g klinik and doc ckp kena banyakkan rehat. Mungkin sbb banyak berjalan n berdiri jadi gitu. Tp darah yg keluar sekali je semasa buang air kecil.. sejak tu saya banyakkan rehat alhamdulillah x jadi lagi..

saya 34w terus kena admit kena cucuk dexa. on antibiotics n kena warded sampai beranak. sekarang ni tak taulah bila nak terberanaknya. sebab nak hold sampai cukup bulan.

Tak pernah sis.. tp risau pulak sbb tak pernah dgr pasal ni 😥