Kaedah bersalin utk ibu hypertension.

Slm mommies. Sy nk tnye ade x momies kt sini masa pregnant ade hypertension (tekanan darah tinggi). Kaedah bersalin mmg czer ke?

2 Các câu trả lời

saya ank pertama hypertension mkn ubat. bersalin normal cuma induce belon 38weeks. kalini pregnant kali ke 2 x ada hypertension tapi still kene mkn ubat cair drh for prevention n monitor bp n urine. Dr kata kalini kalau tekanan drh ok sampai 38 weeks x perlu induce. tunggu tanda bersalin normal.

7mo trước

sy ade hypertension dan mmg on ubat dari awal. jd 37 minggu klu xde tanda nk bersalin sy kena serah diri. ade byk pendapat kate induce ni bahaya utk ibu hypertension sbb klu jalan x buka, terus emergency czer. tu yg sy rasa agak risau dan takut skrg ni.

sy Pon Ada hypertension msa 36w .just mkn ubt n monitor bp. 38w kna bersalin jgk .bersalin normal tp Kena induce la.