makanan bayi 5 bln

Slm mak2 , sya nk tnya . Anak sya dh 5 bln lbih tpi asyik lpr n mmg bagi susu.. Dpt x bagi dia mkn bnda lain dulu ke ?

11 Các câu trả lời

Anak sy 5m sy bg nestum campur dlm susu... Susu 4scoop air 4oz nestum 1 scoop2... Buat cair2...bg time malam je time menyusu nk tdo... Kdg2 risau jugak... X sabar nk bg die mkn betul2 time 6 bulan nnti... Kesian die tgok je org mkn... Pape pun consult doc dulu.. Ade setengah baby perut kuat... Ade setengah perut lambat nk kuat...

ank sy 2x sy cmpur nestum n susu tepung buat cair sgt2 bgi pki botol.. sbb lapo sgt.. susu bdn nonstop tp dia nk mkn jugk.. 5buln lebh dh mkn nstup dlm botl buat cair sgt dlm 1 sudu bby susu 2 scup.... mse ni sy keje.. n ank boy 2x jdi mmg la kuat makn.. lain budk lain ragamnya

elok bawak jmpe doctor sebab ada baby dh boleh makan awal.. macam anak sulong sy 4bulan dh boleh mnom susu campor nestum buat cair2.. sebab die xkenyang tapi pape pon kena consult doc pakar dlu ye

Ada budak boleh mkn awal ada yg tak.seeloknya 6 bulan ke atas.susu bdan atau susu formula tu dah cukup utk baby bwh 6bulan.menangis tak semestinya lapar.

Sis ada jmpa doc x. Ada sesetgh bby blh mkn umur 5 m.o. klu x de refer paed seeloknya tgu 6 bln ye. X lm dah tu

Stahu saya 6bulan baru boleh bg mkn.. 5 bulan masih perlu bagi susu..

Tak boleh sis tunggu la sampai baby 6 bulan

Tak boleh sis.. Tunggu 6 bulan

X boleh. Tunggu 6bulan.

Tunggu 6 bulan please