Pedih perut

Slm Hy mom's nk tnye la knpe sy rse pedih dekat perut sebelah Kiri tp bhgian atas mcm pedih Hulu hati pon Ade . Mcm Mne nk reda kan sakit tu yew ? Boleh tahu Tak ? #firstmom #firstbaby

4 Các câu trả lời

Saya ada masalah yang sama, cara sy nak kurang kan rasa berangin tu sebelum tido sy sapu minyak angin kat kaki, blkg sy, tapi jgn sapu kat perut ye. Lepastu pakai stokin & kurangkan terkena angin. Slowkan kipas. Alhamdulillah lena tido, bangun segor bebeno 😂 . Minum yang panas2 juga sedikit sbnyk membantu kurangkan gas dkt ulu hati tu, cuba lah nanti puan manatahu boleh kurang kan sikit rasa x selesa tu.

1y trước

Haah kita preggy ni kan just try & error . Sy pun ada minyak yg sy takleh nak bau. Yuyee cap limau tu, cap kapak takleh nak bau teruss wuekkkk. Hahahahah takpe cuba try test dlu yg sy suggest tu xmahal x sampai rm10 tu kita try & error je. Smga kita semua sihat & baby sihat selalu tau ❤️🤲🏻

Saya pun ada masalah yang sama..sakit dibhgian perut area kiri dan kadang bawak ke atas macam pedih ulu hati.kenapa ya kita ada rasa macam tu

1y trước

sy sapu minyak yu yi dekat perut bleyh kew

sy Ade sapu minyak yu yi dkt perut boleyh kew ??

1y trước

Hari tu ada baca artikel, tak elok sapu minyak kat perut masa preggy. Tp apa pun, puan dptkan nasihat doktor lagi tepat 🥰