Jaundice baby @ ibu darah O

Slalu ibu darah O + ni bagi fully susu ibu x kat anak...anak A+ perlu ke campur dgn formula klau susu setiap kali pam byk n baby berak ok...anak belum turun kuning ,tepaksa kali ke 3 Repeat dri KK refer warded hospital...ada tips yg bekesan x😔 #newmom1stbaby

5 Các câu trả lời

Sy darah b+ anak pun b+. Skrg 13hari masih kuning lg. Minum susu bdn je takde petua2, tp dr dah ruled out as breastfeeding jaundice. Dah ambil darah utk liver function semua tu, tgh nk tgu result je. Masa last check misi ada ckp ada patient lain mandikan anak dgn sirap. Ada jgak yg bg petua bg anak mandi air rebusan kucai. Dr cuma ckp pagi2 bawa anak keluar rumah je bg kena matahari sikit, sblm pkul 9. Takde tips top up susu sbb anak sy berat naik ok, lahir 3.75kg dlm mse 13hari ni berat dia dah 4.1kg.

sy drh o+ ank b+ hr ke dua blik hospital lps bersalin nurse dtg umh & g cek kuning di kk pastu naik ambulan g hosptal msk nicu sbb kuning tggi msk wad 3hr 2mlm..awl2 bg full bf..tpi trun skit sgt..lpstu blik dr hosptal sy bg full fm..bnyk trun skit..dri 10 ke 8 ke 6 tggu rabu ni lak ambl drh hrp bwh 5

ada nurse bgi tips, perah anggur hitam. air dia bg baby minum. anak dia semua buat mcm tu. saya alhamdulilah anak kuning tak tinggi, mak saya bg anak saya mandi air sejuk(air paip) jaa turun cepat, air herba ka apa xbg pon sbb panas. saya darah O anak pon O

4t trước

Nurse pun tak pergi belajar ke? Jangan ikut la ya

Sy drh o+ ank pun o..pun lama kuning 21hari.....anak fully bf..hari ke15 xsilap Sy campur dengan fm baru turun

4t trước

Sy selang Selikan dgn susu fm .. contoh bg fm..2jam lepas tu anak lapar bg susu badan..2jam lg bg susu fm pula

berapa kuning anak sis kema warded hosp?