Assalam saya baru dapat call dr klinik pasal bacaan gula saya..sblm minum 4.3 n after minum 7.5...

So skrg ni apa patut saya mkn utk kawal gula sy..biasa ke klau preggy mmg pmbawakkn..tlg pencerahan..#First_Baby

8 Các câu trả lời

Wmslm, sy 1at baby clear xde ape2 problem. Kali ni 2nd baby sangkut macam😔 hb naik turun 9,10. Gula 1st minum 12 weeks cantik. 2nd time minum 28 weeks sangkut. Dr bacaan 4.5 naik 10.5 (slps minum air gula). Setiap 2mggu skali kena buat BSP tapi tiap kali buat BSP bacaan dr 4.5 - xsampai 7 pun. Nk jaga diet pun complicated sb hb low dgn diabetis. Mcm2 doc larang mkn, even buah pun nk kena spotong je. 😔 Kadang2 stress juga 😅

3y trước

Tu la kan 😅 sabo je lah

kalau saya nurse srh mkn roti wholemeal... mnm susu low fat... kurangkan mnis dr sudut mknan atau mnman.. kalau sis xkawal nnti kna mkn ubt atau insulin...

Kurangkan manis, nasi pun kalau boleh makan basmathi/brown rice. Banyakkan minum air. Nanti akan ada kelas nutritionist ajar pasal pemakanan 😁

nanti kita akan ada appointment dengan pakar dietitian. Dia akan terangkan portion makanan untuk gdm.

7.5 ok lg,sy hari 2 bacaan gula 7.6 misi ckp ok, jika 7.9 ke atas baru bacaan tinggi..misi bgthu.

bacaan gula sy pun 7. nurse kata ok

ok je bacaan awak..tak sangkut

makan nasi perang