Makan durian

Skrg dah masuk 22weeks. Semalam teringin sangat makan durian. Husb dh larang tapi degil jugak. Suruh MIL bt pulut and makan dalam 4 ulas macamtu. Pgi tadi bangun tidur ade keputihan coklat keluar bcampur darah. Check dekat klinik dr marah sbb makan durian musim2 panas ni. Bahaya 🥲😭 insaf rase. Ksian dekat baby.

10 Các câu trả lời

Tahun lepas sy makan cendol durian. Pstu esoknya bleeding Bbrp hari kemudian, keguguran. Tp sy tak salahkan durian tu. Mungkin sbb baby memg tak menjadi pun. Tp skg alhamdulillah da nk masuk 6 bulan. Memg takde makan benda2 yg bukan2 dan manis2 Rumah sy ada dusun buah. Durian memg byk, secubit pun tak rasa. Skg musim panas lg la tak berani amik makanan yg mcmtu. Org ckp mitos boleh makan asalkan sikit dan berpada Tp sy amik langkah selamat tkpayah makan lgsung. InsyaAllah awak takde apa2 Lepasni beringat yee ❤️

kalau nk makan makanan yg selalunya tak boleh makan , bergantung pada kita dan kandungan jgk . kalau kandungan kita takleh terima dan tak berapa kuat , risiko untuk jadi pape . tapi kalau kandungan kuat , insyaallah makan apa apa pun okay . dan kalau teringin , better amik dalam kuantiti yg sikit dan untuk lepaskan rasa teringin tu

Sy 22w jgk. Last week mkn 2 ulas durian bg lepas teringin. Risau jgk tp sbb dah teringin sgt. Alhamdulillah takda jadi apa2 cuma badan jadi penat sangat2. Doc ada pesan nk mkn bole tp berpada. Max pun 3 ulas mcm tu je.

Sy dah sebulan jugak berkira2 nak mkn durian sbb sy mmg hantu durian, boleh mkn 5 biji durian sekaligus tanpa rasa panas. Kali ni seulas pun tak sentuh lagi, betul berkira2 nak mkn. Risau betul

Mungkin atas org juga. Saya 23w makan durian lebih dari 3 ulas. Alhamdulillah ok. Tapi banyak mandi and banyak minum air. Moga puan dan baby selamat sampai hari due 🫶🏻

Ikut org gak sis sy dlu okey je mkn durian… maybe sbb skrg musim panas… lpas tu makan sekadar rasa je…bnyakkn minum air…

Sye ad makan..bnyk kali jgak..tp Alhamdulillah bby ok..sye pn 22week..dia ikot pada bdan jgak..klu xkuat jgn mkn

nak makan bolehh. tapi berpada. buat hilang teringin je. seulas cukup dh

1y trước

Tu lahh. Salah sendiri mkn smpai 4ulas 🥲

Puan ada apa apa risk ke? Gdm ke dan sbgnya.

1y trước

Mungkin la. Cuaca bahang kan skrg. Takecare sis.

sy just brani mkn seulas je..bt rase