Naik gatal 7 bulan pregnant

Skrg 7 bulan pregnant tiba2 naik gatal2 ruam dekat badan normal ke 😫 selama pregnant ni tkde alahan langsung.. ruam nya mcm gini..#firstmom #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

Naik gatal 7 bulan pregnant
12 Các câu trả lời

Sy ingat sy seorg mcm ni. Sy mula keluar bintik2 mcm ni masa pertengahan t2 sampai skrg tp x pula gatal. Leher pn naik hitam msk t3, seri muka mcm hilang sudah, mcm2 celah pn hitam.. Xpernah lg rasa kulit seburuk skrg. Lg2 ni pengalaman pertama pregnant 😅 nurse siap ckp lg, jgn sedih kulit teruk skrg, nnt bila anak dh lahir akan kembali kpd asl. Ini yg nurse bgtau sy laa 😆

sama sy sis. kadang naik mcm jerawat,sy garu juga lpstu ada parut hitam bekas garu,sy cepat² sapu bio oil alhamdulillah parut tk ada ..memang tk tahan kalau bintik² ni naik

Sama sis..sy 39minggu baru naik..sis is redo je..g klinik ambik drh xde mslh pn so doc anggap alahan nk bersalin sb awl pregnant xde alahan lgsung 😅

sy skrg 25w kena tp bukan bdan ..dkat bontot 😂😂😂😂😂😂😂😂 bila tgn start gatal nak garu tiba2 ruam mcm ni tmbul 😅

sme la. sy mse 25 week start kt badan..lps tu skrng ni muke pon ada juga biji2 merah😅 cume yg kt muka xde la gatal sgt ke ape.

saya naik start trimester 2 hritu.. leher teruk nmpk mcm berdaki gelap.. tp bukan😩😭

2y trước

sy sbelom ni bile jd je tros p tukar sabun mndi baby n kerap mndi especially bile byk brpeluh😅 alhamdulillah brkurng la juga n xde la gatal sgt ke ape da lps tu.

sama dari first trimester . tp nasib baik la tak gatal. cuma kulit jd tak cntik la penuh ruam dari leher😂

sama sis.. saya 3 bln haritu dh kena, ni 6 bulan kna lagi.. harap x lama lah.. gatal nya masyaallah..😂

2y trước

Huhu tak tahan gatal dia. Risau makin teruk je 🥹

Saya pun ada hadapai gatal gatal macam ni masa masuk 9 bulan.. tak boleh tidur gatal mengenyam! Haha

2y trước

Masa check up bagi thu nurse pasal gatal tu dia bg ubat gatal, tapi tu cuma kurang kan rasa gatal je😅 sy seminggu sebelum beranak baru gatal tu hilang . Memang betul gatal mengenyam tu makin di garu makin sedappp hahaha tapi lepas tu pedihh😅

AQ pernah alami lebih trok lgi tpi insyaallah akan smbuh jga itu cuma pembawaan bayi