4 HARI 1X BUANG AIR BESAR

Skrg 15week. Buang air besar 4hari 1x 😭 Ada ibu2 mcmni tak? Bila tiap kali buang air besar tu mesti sembelit. Ada tips tak utk normalkan balik usus besar ni biar membuang hari2? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

7 Các câu trả lời

Sy pun sama sembelit. Lepas on obimin ok dah xsembelit. Pastu 13w dpt zincofer terus jd sembelit balik. Minum air kosong dh byk plus mkn buah oren. Tetap sembelit. Bila sy mkn asam yg masam gile auto cirit😂 pastu minum air minute maid orange tu pun cirit jgk. Bila dh cirit seksa pulak. Hahaha

Saya sbb makan iron tablet 2 kali sehari, tapi kdg minum air masak bnyak and makan buah bnyak pun jdi jugak sembelitnyaa. Skrg hari2 nk makan mesti ada smbal belacan, aduh lagi la dia memulas perut lps tu, ssh berak😅

Saya sebelum minum susu, 2 hari jugak tak membuang. Lepas minum susu, alhamdulilah stiap hari mesti membuang. Btw, saya minum susu enfamama. Bagi saya sesuai. Sis cuba dulu try mana2 susu .

sy pun alami ni juga aritu .masa 12,13 week.. banyakkan minum air putih ...makan sayur..buah2.. sy perasan kalo sy kurang air .. kurang makan sayur atau ambik buah2an mesti akan sembelit..

sy mcm tu la hritu siss smpi tpikir bkn2 dh la tndas cangkung

saya pun 3 hari sekali buang air besar 😰

Try minum air barley. Sangat membantu