Nakk bertanya

Skrang sy bru 24minggu 4harii . Hehehe.. saya lepass scan perut sya. Ehhehe. Bru ankk first. Hehehe. Tp skrngg ni sy hamill HB sy rendah 10.3 jeee HB syaa. Hmmm

Nakk bertanya
33 Các câu trả lời

hb sy susah nak naik. Awal pregnant doc bagi zincofer, hb naik turun kadang tak naik dan kalau naik pun sikit sangat, tak sesuai sebab rasa nak gastrik. Tukar ke Iberet, hb sama susah nak naik. Sy minum Anmum Materna, hb naik dari 10.6 ke 11.2 Alhamdulillah. Iberet sy maintain makan macam biasa. Doc cakap kalau perisa coklat tu manis. Jadi kalau nak minum beli yg perisa original. Last hb sebelum bersalin 12.6 Alhamdulillah.

Sya pun drop gak bulan lepas tgl 10.3...mkn vitamin klinik naik tapi ckit je 10.6....lpas tu Sya mnum susu kambing produk najeehah 2mggu sblum repeat hb...alhamdulillah naik 11.8....sya pengedar susu kambing najeehah...kalau sis nk blh PM saya 0135492877

Sy mula checkup hb 8.9, kali kedua checkup 9.2. Kali ketiga 10.1😂😂😂.. Doc x tukar ubat. Cuma tambah suruh mkn iron tablet tu 2 kali sehari. Hrp checkup mggu depan hb naik la. Huhu. Tp sy amalkan juga buah oren, sayur.

Makan obimin atau zincofer. Amalkan jus delima dan jambu batu, kene displin n jgn skip. Banyakkan mkan sayuran hijau. InshaAllah nti okay. Sy dh buat, alhamdulillah hb sy tak prnah turun dari 12

sy 2 kali drop 10.0 mnggu lpas.. awal2 12.5 ... tempoh smnggu ni sy amalkan pati delima gulsan dgn hati lembu ..Alhamdulillah naik 11.0 harini ... #24week1day

4y trước

sy mkn dua sudu pagi sblm mkn .. 2sudu mlm sblm tdur .. masam .. tapi sedap je.. ada org buat air .. tpi nak original khasiat dia tu sy telan jela mcm tu je ..

amalkan mkn buah jambu, kurma & buah delima insyaAllah hb akan naik. kurangkan kafn jgk agar x ganggu hb sis. #27Nov20  #TAPSuperMoms

hb sy cek harito masa buat buku 15.1...kwn2 tny petua..sy pn xtau petua apa sbb mkn mcm biasa ja..anak ke 3 skrg

makan kerang, jambu batu, makan ubat dengan air sunquick suam tanpa gula. kurangkan kafein ( kopi, teh , dll) .

Wah tahniah. Saya baru buka buku pink. Alhamdulillah hb okay. Saya amal supplement iron folic amway juga

tahniah sis preggy, nak naik kan HB x de fix tips.. depend on badn sesorng tu dgn ape maknan yg sesuai..