Tgh berpantang, emosi tak stabil

Skdar nak meluah, boleh skip kalau tak nak baca. Harini hari ke 18 berpantang. Bersalin anak kedua scara normal & nsib baik jahitan xbyk tp still rsa sengal2 bdn sakit tumit dan urat kaki. Lpas bsalin berurut tgku 3 hari je. Mak pn jaga dlm pntang smggu je sbb kna jaga ayh yg xsihat. Skrg sy kna mkn ubt drh tggi slma sbulan sbb hjung trimester trakhir hritu Bp sy naik mndadak & tpksa bsalin 2w awal. Smpi lah skrg BP blm stabil & masih tggi. Skrg brpntang sndri, msk pn mcm kelaut dah. Rsa xlarat nk msk masakan berpantang. Da strt mkn ikn goreng bagai. Anak plk masih kuning & dah prolonh jaundice. Ulg alik hospital. Rsa penat sgt. Sy jgk jaga ank lg sorang umur 3 thun. Dia pn aktif & byk ckp. Kdg penat mlayan. Msa kita nk tdo dia plk bgun. Bila kita nk mkn dia plk berak. Jd sy byk ksana ksini smpi lnguh bdn. Suami da start kje. Suami nk blk sy da siap mndikan ank2 & msakkan dinner suami menu simple2. Kdg sy rsa ckup lah 2 org zuriat je sy bg dkt suami. Sbb sy rsa mcm suami kurg bg phatian dkt sy. Blk kje da mndi mkn smua dia smbung tgk gadget. Walaupun dh byk kli sy ckp & slowtalk dgn dia tp skjap je brubah. Lpastu buat balik main game on9 dgn kwan2. Sy sharian da penat kt umah urus anak2 & mkn mnum nk jga rsa dibelai suami & suami offer urut skit ke ape ke. Ni tak de pn. Smua mcm kna suruh dlu bru dia buat. Dia bkn xbuat tp perlu dsuruh dlu. Rsa penat plk asyik nk dsuruh. Mlm pn tdo dh xtdo sbelah sy. Tdo sbelah ank sulung sy sbb si sulung ni asyk nk saya je klo time tdo. Xsmpi 5 mnit suami dah bdengkur tdur. Xda msa pn utk bersembang. Apa yg sy rasa tpksa pndam pendam dan pendam. Anak mngis nk ssu atau xslesa perut sy yg berjaga stiap mlm. Bila asyik bgun kpla rsa pening. Kdg sy terfikir psl perpisahan. Sbb saya dlu seorang yg sgt ceria tp sjak berkahwin dan ada anak, saya seolah mcm seorang yg murung dan tak ceria. Rsa down sgt. Rsa nak lari berpantang di kg rumah mak ayah🥹🥹 #emosi #PANTANG #sedih #advicepls

2 Các câu trả lời

sabar ye sis. sy pun berpantang sendiri. minggu lepas sy gaduh dgn suami. pastu sy mintak cerai. suami cakap kalau nak sangat esok kita pergi makamah. buka fail. dengar suami cakap macam tu sedih sangat. sbb kita dlm pantang lg. ptg tu sy luah semua. semua yg terpendam. pg esok nya ingt suami nk p makamah. kita dh bedebar. dia diam je. sampai sminggu jugak. tp makan kita dia tetap buatkan. cuma anak memg dia tk sentuh sminggu tu. dia biar je kita urus sorang2. Alhamdulillah. dh 3hari di tolong semua. mandikan anak,siapkan ank. masakan makanan pantang. basuh jemur baju. moga sis terus kuat ye. sy pun lepas nikah memg life sy dlm rumah je. tak ada spend time dgn kawan. kawan hilang semuanya. lani kawan dgn suami ngn anak je.

apa pun sis.. sabar.. situasi kita sama sis. saya pantang sendiri jugak.. x ada sape pun jaga. anak sulung selalu saya marah.. sebab dia suka pegang Baby kasar. lompat bagai.. kita sama sis.. saya Mak pun dh x ada, jadi pantang sdri di tempat orang. x nk disusahkan sape2