Hilang selera mkn

Sjk pregnant ni xde selera nk mkn smua xde rasa? Smua mknan xde slra nk mkn pn asyik munta jk dlm sehari smpai 3 atw 4 kli munta smpai prut pn ksong... X larat nk bdri... Pning kpla.. Smpai demam dn batuk.. Suami pn rsau. Sllu tnya nk mkn ap dia bli kn... ? Sy sndri pn bngung x tahu nk mkn ap.. Stress jg la bla rsa bgni.. Kpla pn sakit sngt nk mnum ubt tp x ble sbb tnga preg.. So trpksa than jk.. Demi my first baby.. Sabar jk lah.. ???mommy yg lain pn ad rsa mcm sy ke Sengsara sngt?

21 Các câu trả lời

sma la awk...saya pon cam tuhh...kje pon x lrat ambik mc jer...nk brdiri x boleh rasa pening jer....mkn jer muntah

Sama la sis , cuma sy rajin makan buah tu je yg masuk .. Tp bila fikir bby kena juga ambil nasi walau rasa mual

Cuba makan buah or buat bubur. Sy pun takde selera nak makan tapi paksa juga makan demi baby.

Try mkn buah buahan...kurang skit kot rasa nk mntah tu..atau mkn kismis time rasa mual tu

Sama sis.. Skrg sy byk mkn buah.. Especially mangga.. Utk kurangkan loya dan selera mkn.

Samala..normal je..lepas da masuk 2nd trimester makan macam bela saka pulak..😆😂

5y trước

Wahh...seronoknya dpt mkn mcm saka 😂😂

Sama sis.. tak ada selera langsung, sakit kepala and loya..

kandungan berapa minggu sis ? saya pn bgtu jga errrrr

Bubur atau roti mungkin dapat membantu isi perut sket

Buah... ( Paling suka - jambu air madu).. & nuts