Heat Rash in baby

Sistur2 mommy2, baby saya heat rash teruk betul. Kebelakangan ini kan cuaca panas, seluruh badan dia merah terutamanya pipi tangan dengan peha. Apa suggestions atau remedies boleh saya bantu baby I yg heat rash tu?

1 Trả lời

baby sy pun sama masa baru² cuaca panas. tempat sy hampir dekat 2 minggu tiada hujan. sekarang sy mandikan baby sy 5-6x setiap hari. di rumah hanya pakai pampers shj,bila keluar petang baru pakai baju. tu pun yg eyelet/baju lubang². balik rumah mandi lg dan paka pampers sampai pagi. sekarang ruam dah hilang walaupun haba dlm rumah panas