Nak tanya harap ada yg sudi share

Sis2 smua, nak tanya bacaan bP/hB normal brp ya? Ni bacaan pertama dan kedua saya. Boleh kongsi..#firstbaby #pleasehelp

Nak tanya harap ada yg sudi share
6 Các câu trả lời

Bacaan tekanan darah sis normal, jgn sampai 140⬆️ /p: 100⬆️ (sbb sy masa mngdung ada high BP tp lps bersalin alhamdulillah teknn BP normal)

Biasanya normal 120/90 sis. Kurang daripada tu rasanya okay. Awak punya reading ni nampak okay

Average reading 120/80. Klu tgk dkt sini ok je BP tu.

2y trước

No worries, sy pun 2x minum (12w & 28w). Alhamdulillah result dua2 normal.

ada petua tak BP tinggi 135 macam tu ..

Bacaan bp mesti bawah 140/90

tu normal