thalassemia yg perlu anda tahu

Simptom thalassemia sama spt anemia, cuma cara mengubatinya beza. Thalassemia tidak boleh mengamalkan makanan yg mengandungi zat besi seperti sayur-sayuran hijau dan supplement yg mengandungi zat besi. Utk meningkatkan hb bagi pesakit thalassemia hanya dgn melakukan transfusi atau pemindahan darah.

2 Các câu trả lời

Awak perlu jelaskan juga ada 2 jenis talasemia. Ada yg tak tahu. 1. Penghidap Talasemia 2. Pembawa Talasemia Bezanya dgn awak terangkan td, pembawa x menbawa apa² masalah kalau mkn yg awak sebutkan di atas. Kpd pembaca, kenal psti awak no 1 atau yg no 2 dulu.. Saya sendiri Pembawa Talasemia. HB cantik spjg pregnant. Tak pernah jatuh dari 10. Even pembawa talasemia ni mengalami kecacatan ejen pemecah darah. Hb saya ok je.

👍👍 good info