ibu mengandung

Siapa tau, cara meningkat HB ,

45 Các câu trả lời

Hb sy paling tggi 14.8..sy xde amal ape2 pn, just minum susu kambing wktu mlm jee.. Sbb pgi kite mkn vit kn. N kne mkn vits stu mse jee tiap2 hari, jgn pnh skip

Saya skrg pun sama lah awal² dah kurang darah .. time tu 10.2 merah sdah , baru2 ini klinik 10.7🤦risau pun ade ..takut bby kurang berat nnti

sy sebelum check, semalam nya makan kerang. Meratah gitu je. Pastu check Hb 13.6 haha. sy risau je sebab tekanan darah rendah selalunya.

Awl pregnant sy amalkan jus mama mariam.. Hb 12.1.. Skrg sy ambil iberet ngan sunquick hb naik 12.6.. Skrg dh 7 bln Alhamdulillah xpnh turun

5y trước

sunquick tu minum gitu je ke sis?

Hye... Sya minum jus kurma n mkn buah jambu batu jak... Alhamdulillah HB da ok skrg..

Saya makan obimin dgn orange juice sebelum tidur alhamdulillah hb makin naik last check sebelum bersalin 13.4

Sy dh try sume.. jambu, kerang, kacang n lain2 sume x seswai. Last2 minum susu kambing n mkn kurma bru ok hb

Sy stat dr mengandung skang dh 8 bulan.. Hb xnaik2.. Doktor suspek talasemia.. Mkn la apepun hb xkan naik..

try beli maltofer dekat farmasi...saya makan maltofer sebab makan ubat dari nurse saya tak sesuai....

5y trước

saya makan 2biji satu hari...siang dan malam....

Konsisten ubat kk bg , bnyk mkn sayur2 , buahan pstu mkanan blh meningkatkn drah hb .