Tk ngdung dah 6 bulan khaiwn

Siapa sini sama mcam sy dah 6 bulan khawin tk preggy tapi orang lain duk tanya awak ngdung ke kalau seorang dua boleh tahan ini kalau jumpa semua tanya perkara sama dlu sy kurus skit lerni berisi skit sbb bahagia lagi satu perut sy buncit skit sbb makan ikut dan .. haha tapi diaorg kabo mengadung adoii stress la aku .. tkut rasa tgok org tye gitu . Mmg nak tpi tdek rezeki

60 Các câu trả lời

tak pe, sabar je sis. mulut orang memang begitu. mengandung pun masalah, tak ngandung pun masalah. kan? sis cakap je, sis planning. lagipun nak ngndung ni, kena santai² je. tak boleh nk paksa diri. hidup je cara normal, tak perlu fikir² sgt. tup² tiba² ngndung.

biasa la sis mulut org kita xboleh nak tutup saya dah hadap benda ni 10th alhamdulilah thn ke 10 ni saya diberikan rezeki mengandung n tengah tunggu due awal bulan 9 je , rezeki ni Allah dah tentukan cuma cepat atau lambat saja .

Saya awal pregnant pun ada org usik2 tnya. Tp sbb kami merancang. Sbb husband suka ajak ikut dia pi ride. Rasa hidup berdua dlu. Ok ja. Kalau org doakan kita amiin ja. After 6 bln baru kami decide utk pregnant. Alhamdulillah saya tgh pregnant skrg.

sy 4 tahun lepas kawin baru mengandung anak sulung.. ni anak kedua jarak 11 tahun.. sy buat tak tahu je mulut org. jgn stress sis..nanti lagi susah nak lekat. apa pon sis boleh rujuk pakar utk dptkan nasihat kesuburan. sy dulu pun buat mcm tu.

sy pun lepas 5bulan baru disahkan hamil, itupun sy cuba tips ni , maaf ya , sblum bsama ,awk siap2 buang air kecil dulu , lpas bsama n pastikan suami dah lepas dalam ,awk baring je sampai tido terus pun takpa ,ni ikhtiar je mana bole..

Abaikan je ape org nk ckp sis. Sye dh setahun kahwin belum ade rezeki lagi lepas 2 kali keguguran. Kdg yg tnye tu bkn org luar tpi fmily sndri. Sedih jgk bile mak sndri asyik tnye je sedangkn die thu soalan tu sensitif 🥲

saya lps 8 bln kawin baru lekat, adik sy slps 7 tahun. bila org tanya kami selalu minta diorg doakanlah biar dpt baby cpt2. rezeki anak ni Allah dah tentukan cpt or lambat. keep positive insyaallah soon mom to be ok👌

Awal sis, jgn d fikirkan saya pun mcm sis juga orang asyik tanya jee dah ada isi ke, sdngkn msa tu prkwinan sy bru usua sbulan kot 😆😅 tpi dah ramai yg tnya, Alhamdulillah dua tahun bru Allah bagi zuriat

jgn pikirkan sgtt ckp orang enjoy dulu dgn husband tu banyak kan berdoa InshaAllah sis ada tu jgn stress kalau pikir sgtt memang boleh sedih Allah maha mendengar sis banyak meluah dgn dia InshaAllah

baru 6 bulan sis.. sy ni ttc since 2006. sekarang baru preggy 7bln. mana lagi stress?? tapi buat pekak je. kalau org tanya,jawab je.. tu kerja Allah. kena tanya Allah