37w keputihan cair susu tak berbau.

Siapa sini prnah alami hujung2 trimester baru kluar keputihan. Tp xslalu. Kejap ade kejap takde. Start 36w perasan dia mcm 1-2 hari keputihan pastu hilang seminggu camtu dtng balik lagi. Time kencing lepas bilas je baru nmpak, kalau activity harian camtu xde pulak kluar ape2 Bila kite kencing ok normal warna air kencing dlam mangkuk tandas pun kuning cair je warna. Pastu bila pakai faucet/bidet cuci bahagian bawah tu bila tengo mangkuk tandas jadi mcm keruh2 putih2 warna dah. Saya syak keputihan jenis cair air susu. Prnah tak siapa2 alami? ##firsttimemom

4 Các câu trả lời

normal sis. kalau gatal, berbau atau sekali dengan demam, perlu check ya. kalau nak kurangkan keputihan, sis boleh lebihkan minum air putih. untuk elakkan UTI, boleh kurangkan gula, ambil probiotic, vit C. kalau yang keluar tu berketul, kenyal, mungkin mucus plug. maksudnya badan sis dah mula bersedia untuk bersalin.

Normal je.. sy seminggu sblum bersalin mmg byk keluar keputihan,lgi pom awk dh 37w. Sy bersalin 37w 3d

12mo trước

Alamak.. yeke.. haha. Harap bukan sbab tanda nak bersalin la ni. 🤣

better g jumpa doc n chck tu sebaiknya make sure takde alami gbs .mg dpmudahkan segala aamiin

12mo trước

Dah prnah check last week masa first kena tu tp result bukan gbs doctor kata normal kalau dah hujung2 camni. Tu nak minta pendapat mamy2 sini kot ade yg ade problem sama ke ape ke

Sounds normal to me. As long tak berbau and gatal

12mo trước

Ye sis sbab dia xberbau xgatal pun. Tiba2 akan 1-2 days kluar. Smlam kluar masa malam je harini dah takde dah. Tu pelik2 tu