Luka bersalin berdenyut

Siapa sini luka bersalin tu berdenyut ja sewaktu berjalan atau berdiri lama ? Boleh share pengalaman korang tak ? Saya masih rasa walaupun sudah 28hari

3 Các câu trả lời

Awak cuba try gel duoderm. Beli dekat farmasi. Lepas cuci, keringkan, lepastu sapu dengan gel tu dekat tempat luka. Saya sebb rasa pedih sangat sangat dekat tempat luka walaupun dah 3minggu disebabkan anak masuk nicu. Saya ulang alik hospital masa pantang banyak berjalan. Saya try gel tu alhamdulillah lepas 2hari rasa dah tak sakit. Gel tu pun recommend dari dalam website ni 😊

9mo trước

sama la mcm sy, masatu lepas bersalin seminggu dlm ward tak sakit, lepastu dh balik baru rasa sakit kt luka tu, tp nurse dr check kata ok je..risau sy

Elakkan lah berjalan dan berdiri lama. Pergerakan kena slow motion utk pemulihan yg baik. Saya dah setahun 4 bulan bersalin masih ada rasa tak selesa kesan czer jika buat aktiviti berterusan / berat. Saya rasa betul2 selesa dgn kesan czer slps 4 bulan bersalin..

1y trước

Nurse di KK cek, tiada ubat antibiotik. Ada sekali pergi juga klinik swasta, doktor kata takde apa2, tiada jangkitan, doktor buat dressing dan bg antibiotic cream dan air cuci luka.

Masih je, saya dh 40 hari dh tp denyut2 tu msh ada, org kata dh bertahun pn msh akn rse xslesa jgk, kita ni baru sgt lgi, luka belah dalam blom fully recover lgi sbnrye.

10mo trước

Masih je rse wlupn skrg dh 4 bln lbh