soya bean

Siapa pregnant suka mnum soya bean. ada yg ckp x elok kan.

17 Các câu trả lời

Sye punya makcik suka minum air soya sewaktu dia mengandungkan anak dia yg bongsu sekali..hasilnya anak nya yg bongsu ya kulit nya putih dan bersih berbanding anak nya lain..

4y trước

N yg paling bgsnya soya buat sendiri..berbanding soya kotak..sbb Soya kotak byk bahan tambahan untuk nya jadi tahan lamak n jadi tambah sedap..bln tu je kandungan gulanya pun tinggi..

kalau soya kotak, kemungkinan akan dapat effect sis. sebab gula dalam soya kotak tinggi. tapi kalau soya buatan, in shaa Allah, kurang sikit risiko. pada yang serasi laa 🌹

Yeke? Sy minum je tp xdela suka atau selalu. Kalau soya bean kotak setahu sy tinggi kandungan gula, pengawet, perisa, pewarna. Masa preggy elok mkn minum yg sihat😊

Boleh je minum tp seeloknya di jarakkan pengambilannya drpd mknn penyumbang zat besi..kerana soya salah satu minuman penghalang penyerapan zat besi..

Sy minum bile rasa nak minum je tp tu pon ala kadar..huhu..tp akak ipar sy dia cm jaga org pantang2 ni, dia ckp soya pon boleh buat HB low.. wallahu'alam

erm boleh je mnm tp jgn salu kot...xtau la sbb anak buah sy mane yg kakak2 mnm soya abeh kulit diorg snstif....

Ada juga terbaca artikel tak elok susu soya jika ada masalah kesihatan yg akan menjejaskan baby

Mse pregnant anak ke 2 sye mmg minun soya.. Tmbh dpt soya gula merah.. Perghhh nikmat dia

Sy xminun pom org kate nati kesan k kulit bby..tapi nk minun jarang2 dkpe

Saya pun suka minum soya pregnant kali ni.. minta2 xde ape la..