Ubat duphaston

Siapa pernah makan ubat kuatkam Rahim ni?? Ade kesan sampingan x? Sy baru masuk 4 week..xde bleeding..tp Dr suggest mkn ubat ni sbb Sy pernah ade sejarah gugur tahun lepas.

Ubat duphaston
42 Các câu trả lời

Sye bleeding mse 6 mnggu , doc bgi ubt nie . doc pesan abiskan ubt nie dan bwak brehat . klau drah berhenti , Alhamdulillah . klau drah x brhenti mknenye xde rzeki . bergntung pde bdan seseorg la . xde kesan sampingan ppe pon . time tu pasrah je , da abis ubt tu , pegi scan lgi . Alhamdulillah , janin msih ad . skang da 31 weeks . moga dipermudah urusan kte sume

6mo trước

Aamiin.. semoga dipermudahkan segala urusan🤲🏻.. sya pun dlm keadaan awak jg.. doakan sya jg🤲🏻

Alhamdulillah , sy makan ubat nie start 31/1/2022 , sekarang baby dah 10w , itupun atas nasihat Doc ye.. Doc minta makan sehingga dua minggu dari tarikh haritu utk kuatkan rahim sebab baru nie sy ada sikit spotting.. setakat makan nie , takde lagi rasa apa2 side effect.. apa pun , better rujuk pada yg pakar ye..💕

saya masa 7weeks ada bleeding spotting mcm tu...kali ke2 Kuar lagi spotting Mase 10weeks.doc terus suruh mkn ubat ni..hari pertama mkn doc Suh telan 4biji terus.. alhamdulillah xdek kesan sampingan Pape pun...ikut je saranan doc masing-masing.. alhamdulillah spotting da xdek n baby membesar sihat

sy dah 3x gugur sis, utk first trimester mmg sy mkn dusphaton ni 3x sehari dan ade dpt ubat insert ubat2 ni mmbntu progesteron. Alhamdulillah sblm ni x sempat 12w sy gugur sekarang kndungan ke 4 dah 7 bulan. tapiiii sy bru positif covid. doakn ya semoga Allah mudahkan urusan kita

Alhamdulillah, saya makan dari awal saya dapat tau saya preggy atas nasihat doktor sebab sebelum ni saya keguguran sebanyak 3 kali. Alhamdulillah baby da selamat dilahirkan lada 8.1. 2022 tu hari. Sepanjang kehamilan tiada apa2 side effect.

3y trước

Boleh makan sehingga 17week. Tp kalo semua ok 12 week pn da ok.

Smoga dipermudahkn https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

saya makan starting 6 weeks sbb ada light spotting. tapi saya muntah pening teruk sgt then doc stop after 2 weeks consume. Now on weekly basis on pruluton kena ambik injection. Alhamdulillah lepas ambik mmg no more light spotting till today

saya pernah ambik sis.. Doc syorkan sebab first kandungan saya alami keguguran. then doc suggest makan ubat ni untuk kuatkan rahim. so far, saya makan ni oke je. tapi bergantung atas antibodi individu tu sendiri la macam mana.

Saya makan ubat ni dari 5w sebab bleeding and ada history stillbirth dan miscarriage. On duphaston up to 12w. Alhamdullilah langsung takde kesan sampingan. Sekarang baby saya dah 21 hari. Bersalin induce at 37w due to gdm

Sy ary tu 2x keguguran... Skrng kandungan ke3 doktor suruh mkn ubat nie smpi kandung 4bulan bru berhenti... Skrng Alhamdulillah kandung dah msuk 7bulan... Ubat nie membantu supaya cegah keguguran untk rahim yg x kuat...

2y trước

Saya pun dua kali gugur. Ni pun consume dupaston utk pregnancy skrg. Harap semua okay 😊