Pil Yasmeen

Siapa pernah makan pil ni . Ada apa2 perubahan hormon x ? Atau perubahan lain ? Sbb sy start mkn ni atas suruhan doctor sbb nk kawal hormon. Bkn merancang, tapi bila consumes mkn pil ni , smggu lpas tu (lpas wktu subur) plik jdi diri ni mual, pening, mood swing, ttiba tringin mkn tu ,skit bawah perut,breast sakit .... mmg effect dy mcm ni ke? Sbb tu pil perancang kn . Xkn sy mengndung plak kn? Tp ciri2 dy nk sama... Ad pnglaman x?? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

Kalau hormon tak stabil memang ada doc bagi pil perancang. Saya ada sorang kawan yang masih consume pil perancang sampai skrg. Dia belum kahwin. Tapi dia takde effect apa apa la. Apa apa pun ubat-ubatan ni kan ikut atas orang. Ada yg sesuai, ada yang tak. Based on apa yg awak cakap, mungkin tak sesuai, pregnant atau nak period. Tapi kalau tak sesuai, tak mungkin ambik masa sampai seminggu baru tak okay.