Selesma dan batuk²

Siapa momy² yg ada baby ,lama sngt nak smbuh batuk² dan selesma ni?? Baby sya dah sebulan batuk² berkhak,,dah jumpa doktor,xray paru²,cek darah smua,ambil air dlm perut smua masi ok.. doktor dah bagi antibiotik tuk mengelakkan jangkitan kuman,tp tulah batuk lambt nak smbuh..mcm mana nak cegah yer..cer kongsi..rsau sngt#bantusharing

2 Các câu trả lời

kena check pula dgn keadaan keliling. rumah byk habuk ke? kat siling, kipas, ada cuci tak? sarung bantal/cadar bila last tukar? apa saja yg baby guna kerap cuci tak? ada orang merokok keliling baby? mainan baby sentiasa sanitize tak? mak ayah balik kerja terus cuci baju tak? baju tu boleh jadi kena asap luar dan baby tak tahan juga.

3mo trước

aah ..dah buat smua tu juga..ni baby ke3 ni..bilik dah sya bersihkan..d rumh tak ada org merokok..kalo ada tetamu dtg pun,drg merokok kat luar..jauh dri sekitar baby..mgkin lah kot masa dady dia smpai dri kja,trus daddy dia dukung..mgkin kat sini salahnya..btw,tq kamu kongsikan tips² ni☺️

jgn bg keluar, pakai air purifier kt rumah. klu ada yg merokok atau vapepasti kan merokok atau vape luar rumah. baju yg dipakai masa merokok wajib tukar, jgn pwgang bayi selepas merokok dgn baju dan mulut ade sisa vape/rokok. lagi lambat baik klu ada lagi elemen mcm ni yg merosakkan paru2 baby yg baru lahir.