Badan gatal2 start 3rd trimester

Siapa kena gatal2 macam saya jugak? Ya Allah seksanya dia punya gatal merenyam, dah seminggu gatal2, paling teruk tengah malam bwk ke pagi gatal2 tu, gatal dari tapak tangan sampai abis 1 badan trmasuk tapak kaki. Tak boleh nak tidur, asyik trgaru2 rasa nak nangis. Ni semua sebab hormon ke?

Badan gatal2 start 3rd trimester
6 Các câu trả lời

Normal, mmg hormon.. saya pun sama mcm awk tapi lebih pada trismtr 2, skrg 3 dah okay skit.. tapi klau teruk sgt awk garu smpai parut.. kena maklum dr, mcm kawan saya mmg teruk sgt parut nya..😅smpai rujuk pakar klit, mcm saya bekas2 garu tu, klau awk search kat tiktok ramai ja experience mcm ni..

1y trước

Sama2, ya awk.. sama mcm saya 😂 saya pun ingat pepijat tu semua… dr cakap normal 😂 mmg terseksa sebab renyam lain mcm.. tu la tapi sabun tu saya beli online ja, klau tak cari ja sabun lain yg ssuai ssitif skin, nnati farmasi sggest, cuma mampu kurangkan ja la..nak kata hilang trus xde la, rajin lotion & pakai sabun yg ssuai.. smoga Awk cpat sembuh ya, xlama ja lagi💪🏻pgorbanan seorg ibu..

saya, xtahan sgt gatal tu sampai malam2 tido pon terjaga..last2 saya rendam kaki & tangan dalam air suam2 panas letak garam..lepas rendam tu boleh la tahan lama sikit, pastu bila jadi gatal balik saya rendam lagi..last2 hilang mcm tu je gatal tu

saya pnh 1 bdn gatal,nk tidur x boleh,tuhan jelah tahu,,tp masa trimester kedua laa.guna MCM2 ubat sapu x jalan jugak,last2 sy ikhtiar guna daun gelenggang,2 hari dah hilang

betul..mcm sy gatal2 dkt kaki je .smpa hodoh kaki sy, byk luka2 & parut..lepas sy bersalin mmg sy pkai scrub kopi stiap hari..br ok balik..

1y trước

oh mmg benda biasa la ya untuk ibu mengandung. Dia punya gatal tu smpai tak boleh tido malam2 kan, sy smpai mngis tak tahan gtal😅. Dugaan ibu mengandung, kena sabar sikit lagi.

cuba pergi jmpa doktor dulu sis.sy pernh jdi tpi satu hari je dh ok..

1y trước

itula, esk ad checkup dkt KK. Alang2 tu nk trus tnya dktor jgkla psl gatal2 ni. Thanks sis🥰

hah hormon.. Sy dah kena.. kejab je . nt 4bulan atas ok