perut 7bulan nampak kecil

siapa kat sini pergi check up kat klinik lepas tu ada makcik tanya dah berapa bulan lepas tu korang jawab 7 bulan dia kata kecilnya perut tak nampak macam 7 bulan pun apa korang rasa normal la kan 7 bulan pun baby dalam perut kecil padahal kita tengok besar ke ke atas setiap orang ini berbeza

12 Các câu trả lời

Hihihi sayaaaaa. Ada makcik duduk sebelah saya. Mungkin teman anaknya bawak baby checkup. Saya dah perasan dia pandang pandang saya. Agaknya dia tengok buku pink saya dah tebal dia tanya, "mengandung ke tunggu orang dik?" Saya jawab lah mengandung. Tengah tunggu misi panggil. Lepas tu dia tanya lagi berapa bulan dah? 3 bulan ye? HAHAHAHAHA. Saya gelak ye. Saya cakap dah 7 bulan dah. Muka makcik tu memang terkejut sangat sangat sambil tengok saya atas bawah 😂 Best jugek perut kecik ni sebab saya stretch mark takde. Mungkin dari awal dah pakai cream stretch mark dengan aloe vera. Misi dengan doc pun tegur perut bersih 😂

3mo trước

aah sama macam cerita saya minggu lepas kisah sama dengan awak hahaa saya pun tak ada anak kedua stretch mark anak pertama terang pulak tu

Sama la.. tp sy mil yg xhbs2 nk bezakan perut sy dgn adik ipar (anak dia). Katanya perut sy kecik la…smpai kesudah ckp baby sy kecik..padahal bila check dr ckp baby normal berat jugak baby. Husband je thu perkembangan saiz perut kita. Sbb bila keluar pakai baju besar2 mmg xnmpk la. Tp susah nk explain dkt mentality mil yg negative suka banding2 ni. Last2 mls nk layan… penat ignore je la

saya masa 9 bulan pun orang terkejut kata pregnant sbb saya ni kecik orangnya. pastu suka pakai baju besar so mmg tak nampak. raya lepas sedara dtg semua terkejut kata tak nampak pun mcm sarat. 3 minggu lepas tu bersalin terus haa

3mo trước

saya masa raya puasa haritu isteri sebelah abang ipar saya dia tak caya masa tu saya preganant 5bulan dah sebab pakai baju raya kata tak nampak sangat.

Saya pun 7 bulan baru nampak perut, mmg org tak perasan sgt. Sekarang dh 9 bulan baby dlm perut dh 3kg lebih wak, so saiz perut kecil tk semestinya baby kecik. Selagi scan dr kata okay okay je, abaikan mulut orang

4t trước

itula kan baik buat tak tau jer

saya pom dah 37week kawan2 ramai tak tahu sy hamil hehehe yg tahu pom cakap mcm hamil 2 bulan baru tapi alhamdulillah smua ok doc ckp masa 35 week berat baby dah 2.55kg

4t trước

ini jawapan paling saya suka

Samaa. Saya pun 7 bulan orang kata tak macam 7 bulan. Tapi alhamdulillah tiap kali checkup baby okay je. Besar seminggu dari weeks dia sekarang ada lah. Hahaha

3mo trước

Inshaallah semua nya baik2 sajaa. Goodluck sis. Takpeee yang penting baby kita sihat2 je.

Hihi sama la kita awak. Ramai yang tegur perut 7 bulan pun kecil lagi perut. Abaikan je okay! Janji anak kita sihat je, inshaAllah 💕

3mo trước

inshallah moga kita semua dipermudahkan bersalin nanti amin

biarla makcik tu. kalau sy lbh suka kalau perut x nmpk..jd org xtau kita ni mengandung..tau2 anak dh keluar hihi..

3mo trước

aah abaikan jer ini pun tak larat nak jalan dah ada orang suruh pergi kenduri anak dia minggu depan harap tak ada orang tegur

tkpe sis jnji bila checkup doc cakap baby mbsar mngikut usia dia..asalkn baby ok baby sihat..

3mo trước

amin

semalam pergi beraya rumah kakak dah kena tegur kecilnya perut 7 bulan 😏

3mo trước

biasala orang tak nampak kita bawa perut pun dikatakan salah tak pregnant pun salah ini dah pregnant kata perut kecil pulak baik diamkan diri sampai bersalin nanti