bersalin tak sampai 40minggu

siapa kat sini bersalin tak sampai 40 minggu contohnya dalam 38,24,36,37 anak korang kena tahan wad tak macam sy anak sulung 37 minggu dah keluar sebab gdm ini anak kedua harap cukup bulan 39minggu lagi dua bulak nak bersalin

4 Các câu trả lời

Saya anak sulung lahir 37 minggu 4 hari. Tapi in shaa Allah okay je tak kena masuk wad duduk wad pun pagi tu bersalin ptg dah keluar dah. 37 ke atas dah full term in shaa Allah. Bila bila masa baby boleh keluar 😊

6d trước

samalah saya sakit perut masa orang azan subuh terus kejut husband pergi hospital 3cm dah petang lepas asar baru keluar baby beranak secara normal

Kalau kandungan dah masuk 37 weeks tu kira dah matang. Dah boleh keluar bila bila je. Tak semestinya 40 minggu. Itu estimated sahaja. 37 minggu dah dikira matang dan cukup bulan.

7d trước

ooo macam tu ya faham

Saya semua anak tak sampai 40weeks. Mmg jenis bersalin awal & tak pernah warded pun even ada gdm juga

6d trước

Saya tuan punya komen ni. Ada 2 anak lahir 36minggu. Tak masuk nicu pun. Semalaman je kt hospital. Sebab baby berat dah 3kg

sy pun xsmp 40w.. ank 1st 39w tpt dh kua.. ni ank ke2 xtw lg la..sbb bru 24w skg😊

6d trước

ya memang ada pun gdm amin❤️