Bila masa terbaik untuk scan baby?

Siapa di sini tahu bila masa terbaik untuk scan baby? Ada yang pernah scan dekat klinik ajwa ke?

12 Các câu trả lời

Kalau nak confirmkan dalam 8w boleh scan. Tpi kalau xcited boleh je 5/6w pergi scan cuma jgn sedih klau doc ckap nmpak kantung je atau rahim menebal je sbb its normal. Melainkan awak buat scan tvs. If tvs 7w biasanye dah nampak kantung baby n heartbeat. Scan ni utk swasta tau. Dah confirm nmpak heartbeat n baby baru boleh refer kk. Biasanye kk 10w-12w dh buka buku pink jika mama tkde apape masalah. Kalau ada masalah akan buka buku awal sikit

Dr anak sulung lg sy buat scan semua di klinik ajwa . Nt scan sy buat masa 13w . Details scan 3d4d5d sy buat masa 24w . Alhamdulillah klinik tu selesa . Walaupun sy ddk kl tp husb ok je nak ke shah alam . Bilik selesa , tv besar , sofa pun selesa . Seronok husb & anak nak tgk baby . Cuma harga mahal sikit je berbanding klinik lain .

pengalaman kami dulu excited..pegi klinik time 5w. nampak bulat kosong je Dr pun tak berani komen. lepastu 10W pegi lagi ke klinik lain. Alhamdulillah.. nampak baby dan dpt dengar heartbeat. So kalau ikut pengalaman kami 10W adalah sesuai sangat.

semua klinik Sy tnya 12week trbaik.. SB bawah 12week kdg risau tk nmpk Dan save duit tk prlu dtg brkali²...

scan utk apa? early pregnancy? growth scan? detail scan? nt scan? 3d? 4d? 5d? 6d? gender scan?

12 week pling senang , blh skali tgk jantung baby .. dn posisi baby btul² dlm rahim ..

Biasa doktor akan advice lepas 10-12 minggu mcm tu. Yup. Pernah scan kat klinik ajwa.

Kalau ikutkan.. KK pun akan scan antara 8-12w.. baru la blh dgr heartbeat sekali

ye sye penah scan kt klinik ajwa.. scan 2D bese je..

Wktu yg sesuai 7 week ke atas