Plan puasa tahun ni?

Siapa baru first trimester, macam mana plan puasa tahun ni? Sapa yg plan nak puasa penuh? Sy dlm dilema lagi nak puasa ke tak. Skrg kalau lewat makan sikit terus perut masuk angin, kadang sampai pening kepala and menggigil. Tp kalau tak puasa risau mikir takut tak sempat and tak mampu nak ganti 30 hari 😅

8 Các câu trả lời

sy pun mcm tu jugak. tapi aritu sy g checkup ngn doc. dia kata kalau larat, puasa. kalau rasa x larat tu, buka je. jangan tunggu sampai menggigil. sebab most of the time yang sampai menggigil ni boleh akibatkan miscarriage. kena buka juga kalau da rasa lapar tu, terus buka jangan tnggu sampai menggigil ok?

cba untuk berpuasa dahulu. masa sahur kena makan. cba minum air nabeez. kalau tghari rasa tak mampu sangat sampai menggigil. rasa pening2 kena berbuka. jangan terus x puasa dr pagi. doa byk2 semoga Allah permudahkan urusa kita. sy pon weeks 11 start puasa ni. nervous jugak sebenarnya. 😄.

saya pon macam ni.. lewat sikit angin terus pakej gigil.. tp saya nk cuba juga.. nurse ckp kalau dh x boleh mcm gigil apa semua tu.. terpaksa buka.. insyaallah mungkin awal2 puasa je kut.. harap jgn la sampai 30 hari x dpt posa

First trimester jugakk! skrg selera on off, nasi mmg tak lalu terus, tapi kena paksa jugak makan. tapi biasanya makan mee, kuewtiow, buah2 je. skrg tgah mikir mcm mana nak makan nasi awal pagi time sahur tu 😂

1y trước

Same la sis nasi semua x nk masuk.esok da strt puase sebb 23/3 kne ambik darah minum air gula mmg first day puasa tak dpt la puase

saya pun haru pk kn ramadhan. bkn tak suka ramadhan tapi prgnt kali ni memang letih betul. letih sangat. dengan alahan yang tak abih lagi. harap Allah bagi kekuatan untuk puasa dan tarawih

Doktor cakap boleh puasa cuma waktu sahur tu makan 20 minit nak habis waktu sahur meaning hujung2 and waktu berbuka tu jangan lengahkan terus makan.

Kena cuba puasa dulu. Kalau tak tahan baru buka jangan terus tak puasa. Tak boleh macam tu. Kena bangun sahur macam biasa.

mg dpmudahkan segalanya..aamiin