pecahkan ketuban

Siapa ada pengalaman paksa bersalin. Setelah 3kali induce pil 1 kali masuk balllooon Bukaan masih 2cm Dan pilihan ada sekarang ialah pecahkan air ketuban... Dan masukkan ubat tahan sakit.. Kongsikan pengalaman please.. Sakit ke, berapa lama dari lepas pecah air Pengalaman 38minggu proses untuk percepatkan bersalin kerana GDM atau kerana sebab apa?

3 Các câu trả lời

Sy bersalin masa kandungan 37w6d..sbb baby yg nk keluar awal tapi bukaan jalan masih 1cm je..pergi hospital, doc minta izin utk pecahkan air ketuban sbb baby kena keluar dr perut scpt yg mungkin..takut baby lemas kerana brdasarkan bacaan jantung baby masa tu da lemah..masa tu perasaan sy brcampur baud sbb kandungan first dan pd masa yg sama prlu bersalin jgk dlm 24jam..lps pecah ketuban tu, sy menahan contraction selama 9 jam..start 11 mlm hgga 8 pagi keeseokannya selamat bersalin..lps pecah ketuban bru bukaan jalan buka sedikit2..bila jalan dh buka 5cm sy trus beranak dan lahirlah seorang puteri

5y trước

Bleh je..sbb baby nk keluar sgt dh masa tu..hehe

Fikir positif je sis..fikir yg baik2..baca la selalu zikir permudahkan urusan..doa memohon pertolongan dariNya..semoga dipermudahkan urusan sis dlm proses persalinan 😊

anne pun sama harini pecahkan air ketuban. nak tahu pengalaman mcm mana 😣