TVS scan janin tak berkembang.

Siapa ada pengalaman macam ni? Minggu lepas scan 6w. Minggu ni sy scan sbb ada spot darah, janin masih 6w. Sono kata kalau minggu depan tak turun darah, dia suruh cuci. Ada kebarangkalian ke untuk baby masih ada. Sbb heartbeat mmg tak nampak dari awal. Janin je nampak. Darah ada turun sikit2.

5 Các câu trả lời

My first pregnancy haritu macam tu. Scan 8 minggu baby jadi 6 minggu je.. tunggu 2 weeks lagi sama je tak membesar. Darah pun tak turun. Heartbeat pun tak ada. Doktor bagi ubat utk medically abort sebab kandungam masih kecik doktor kata, tak risau nak buat DnC. Lepas 2 jam makan ubat terus keluar darah, saya pantang makan minum dalam 2weeks. Sekarang plan next baby pula. Pray for me ya. Semoga urusan puan jadi baik2 je.

saya dari 5 weeks mmg xnmpk apa tvs ultrasound smpai kandung cecah 8 minggu .. tpi masukkan minggu ke 7 saya bledding day by day . then dia turun sendiri xperlu cuci .. doakan ada rezeki saya

saya minggu lepas suppose scan utk 7w tapi doctor inform baby stop membesar 5w tapi masa scan still ada heartbeat..next week repeat scan..doa banyak2 and fikir positive je skrg

12mo trước

Sis ada bleeding tak? Saya skrg keluar sikit2 darah tapi tak sakit perut. Esok sy nak jumpa pakar nak tanya pendapat mcm mana sbb baby sy memang takde heartbeat dari awal. Itu yg buat sy down sbb tvs scan tu selalunya tepat kalau nak dgr heartbeat paling awal. Sy doakan baby sis dan sis sihat.

baru lg awak. biar dlu laa. tgu dlu. doa byk2 ad tu. kwn sy dlu 10 week bru nmpk kantung even period regular. tu sbb org dlu2 x scan awai2 ni sbb mmg payah nk nmpk kcik lg

12mo trước

Sy cuba nak positif tapi darah masih turun sikit2 sis. Perut sy pun dah tak rasa kembung mcm selalu ada baby dan badan mula rasa sakit2 mcm nak senggugut..

mcm tak sebab Sy pun ada pengalaman mcm awak

12mo trước

😔