Overdue

Hi, siapa ada pengalaman kandungan dah 40minggu..then kena admit ward sebab nak induce... Share sikit pengalaman.. Thank you..

6 Các câu trả lời

Sy pun overdue. Serah diri sehari sblm tarikh due. Doc chck belum ada bukaan lg. Hari pertama chck in, induce ubat. Ptg tu mmg over stimulate. So doc decide stop induce ubat n rehat utk hari kedua. Hari ketiga induce belon wktu pg. Malam pecahkan belon n bukaan hanya 1 cm. Hari keempat rehat. Then hari kelima pg tu nama kene seru pergi LR utk dibersalinkan. So air ketuban dipecahkan dan induce drip. Mmg sakit lh. Mulut x henti2 berzikir. Akhirnya lps 12 jam dlm LR, sy kene tolak utk emergency czer due to low progress. Bukaan hanya 2cm saja. Akhirnya 11.48pm, lahirnya putri sy. Mmg dugaan btul bersalin anak pertama ni.

anak first,over due seminggu. selasa check in,khamis baru induce ubat. ubat first biasa,second malam. pukul 12 tengah malam ketuban pecah, 11.21 jumaat baru bersalin

sama tapi saya kena serah diri 6 hari lagi.. klau x bersalin lagi.. still takde tanda pape lagi.. yg hanya sakit je.. tu pun skjap2..

Saya overdue jugak. kena serah diri sebab gdm on diet control, induce belon. 7am masukkan belon, pukul 1250am baru belon jatuh. 😅

3y trước

sy next week serah diri gdm jugak. risau n takut . 😅. check up tadi turun 2kg , nurse tanya stress n takut nak bersalin k🤣 + pkp ni lg.

sy dua2 anak kena induce😂.. no 2,masuk ubat awl pg, ptg terus bersalin 🤗

tk nk ckp pnjg2.. nnti sis takut pula hihi kuatkn semangat ya sis..