SCAN BEZA DUE DATE

Siapa ada pengalaman, kalau ikut Hari pertama period, sy dah 8minggu 4 hari. Bila scan first time , (scan atas) nampak kantung kecik je (Due 28/2/25) . Lepas 3 minggu, scan perut tak nampak pula. So, scan TVS baru nampak kantung dan jantung baby, tp kecik sgt. (usia 6 minggu 4 hari). Due jadi 11/3/25 pulak. tarikh due Lari seminggu lambat beza dgn first scan. 2 minggu lambat beza dgn hari pertama period. Ada yang ada pengalaman macam ni tak? Baby bertahan sampai bersalin or risiko apa2 ke?#SeriusTanya #bantujawab #bantujawab #ingintahu

25 Các câu trả lời

sama lh mcm saya.. first scan due date 9/1/25 .. second scan tibe" jdi makin awal 1/1/25... nurse ckp 31/12/24 ni saya kena serah diri dkt hospital HAHAHA mslhnya smpai skrng saya tkfikir lgi nk bersalin ank pertama ni dkt hospital mana..

Saya pon mcm ni awal2 pregnancy sepatutnya due 20/9/24 tp jadi lewat 2 minggu 5/10/24 plk sekarang dh 29w p bt details scan doc kata due bertukar ikut bulan 9 balik dh doc kata dh tak valid yg awal2 hritu so doc pgg due yg bulan 9 tu

Sama mcm saya sis, kalau ikut first day of last period kandungan dah 8 weeks tapi bila scan first time doctor cakap kandungan baru 6 weeks 4 days. Doctor cakap normal sbb irregular periods boleh jadi mcm tu ☺️

Saya ikut due date masa scan.. 😂 sbb duedate kt buku pink pn tk bnyk beza Buku pink : 28/12/24 Due date scan : 25/12/24 Lebih kurang je tarikh… moga baby baik2 je sampai dia kluar nanti hehe 🥰

sama macam saya, ikut kiraan 1st last period 8 minggu, scan saiz baby 6 minggu. now alhamdulillah 12 minggu, scan pun sama 12 minggu. ada beza hari tapi tu tak perlu risau. jgn risau kay mummy

Size baby kecik sgt jd masa scan x boleh nak measure betul2. Tunggu dah 12 weeks nti baru boleh dpt ukuran yg betul. Mcm sy la. Masuk 3 bulan baru dpt tarikh edd yg betul sesuai dgn LMP sy.

sy period irregular. semasa kandungan 30w doc tgk ukuran baby x selari dgn usia kandungan. g pakar,n doc decide kandungan sy baru 28w . beza 2 mggu dari tarikh period..

MCM Sye kalau ikut last period kandungan baru 13 weeks tapi bila scan rupanya kandungan dah 15weeks jadi doktor ikut due date masa scan...

mcm saya ikutkan due 27.7 Nii tapi bila Dr scan Edd jadi 10.8 kita tgok dia nak keluar bila 🤭 baby mmg ikut perkembangan yg Dr scan tuu

Saya pon Bila scan lari 2 minggu drp last period. Sbb period xteratur & subur lmbt. Tpi skrg baby Alhamdulillah dh nk masuk 13 minggu