First time mengandung takut nak teran baby besar

Siapa ada pengalaman bersalin gdm.. saya first time mengandung dan gdm.. baby saya dr cakap besar tapi sbb sy tinggi sy boleh normal.. anggaran lahir nnti bby saya mungkin 3.8kg.. ada tips tak mcm mn nk teran? adakah kalau saiz bby lg besar bersalin nanti akan lagi sakit? 😭😭

1 Trả lời

biasa kalau size bsr dh nk 4kg doc akn suggest czer..kalau nk normal..takut nnti tulang bahu bby patah bila sngkut maknya pun akan alami koyakan lg bsr.....jd kena czer.. mg semuanya baik2 shj dan Dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin