3bulan tak period

Siapa Ada pengalaman 3bln tak period baru Hamil? Usia kandungan tak Sama dgn last day period.

9 Các câu trả lời

Saya, laat period 27/10. Nikah 23/11. Sebelum nikah period teratur, bulan 11, 12 tak datang period. Adalah cek upt dalam 6,7 kali, semua negatif. Bulan 1 pergi klinik nak check sebab risau ttbe period stop macam tu je. Ingat nak minta ubat turun darah ke apa. Alhamdulillah doktor scan ada kantung. Tapi baru 4w6d. Kalau ikut period sepatutnya dah 10w Sekarang kandungan 15w. Doktor kata sama ada hormon ataupun proses nak lekat tu ambil masa lama sikit. Apapun selalu doa sambil usap perut & dah boleh makan acid folic 3bulan sebelum nak pregnant. Macam saya bulan 12 tu baru ambil acid folic. Dengan suami saya sekali saya suruh makan sebiji 😹 Tapi lepas tahu pregnant suami stop makan folic acid, saya je teruskan sampai lah buat bukuk pink & dapat ubat dari kk. Harap membantu. Semoga dipermudahkan segala urusan awak

2y trước

Sis nak tnya hujung bulan 12 sis last buat upt tu, upt sis tu positif tak? Atau samar juga?

mcm saya mmg jenis period xteratur. kdg sampai 6 bulan xperiod. haritu last period bulan 11/2021. ada jugak check upt tp negatif. bulan 2 last check upt tp negatif. plan habis raya nak jmpa doktor pakar tuan sbb selalu period xteratur. tp Allah khendak lain saya dpt tau pregnant awal bulan puasa dpt tanda2 pregnant mual dan sakit nipple. Alhamdulillah wlpn period xteratur tetap Allah bagi zuriat.

sya last haid 8/1 sampai la bulan 3 tak period cek upt negatif dan samar2,cek doktor pulk negatif spnjg buln 3,semalam sya ada la angkt bata tu susun2,pastu pagi tdi kluar sedikit darah ingtkn nk period tapi smpai serkg darah takde pulak,ni risau la🥺.

2y trước

InsyaAllah..Kita sama2 positif

Sy pn mcm ni, last period 21/4, 16/5 start buat upt dble line samar sampai 28/5 upt still samar tp xda progress pn line samar tu, harini 4/6 upt negatif tp still tak period, sy buntu skrg ni pregnant atau tak,😞

sama mcm sye 3 bulan xdtg period .. tapi cek positive , 2 line naik pekat .. perut tak membesar .. tekan2 perut , tk rasa kedudukan baby ..

Saya nak tahu juga awak upt dah +ve ke? Sebab saya dah 3 bulan period delay bila scan tak nampak kantung tapi dinding menebal

2y trước

sis upt +ve X?

Akak sy mcmni juga bertahun tak period lpstu tak sedar dah preg masuk 2nd trimester. Dia ikut tarikh yg doc scan je.

sma la...ikut scan doc je..yg pntg bby sihat..

Tkpernah test upt ke spnjg 3blan tu

2y trước

Insya Allah.. Aamiin ya rabbal Aalamiin.. 😊