Keputihan sewaktu pregnant

Siapa ada bakteria candida pada keputihan masa pregnant? On antibiotik tak? And hilang tak lepas habis antibiotik? #ingintahu #firstmom #seriusnanya

2 Các câu trả lời

saya ada gbs&candida. candida ni hanya jangkitan yeast/fungus. dn doctor akan bagi ubat insert utk hilangkan jangkitan yeast/fungus ni. xde on antibiotik masa dkt hospital. sbb jangkitan yeast/fungus boleh dirawat. mcm sy masa dpt detect both ni doctor bg ubat insert dn ubat makan antibiotik utk rawat candida dulu. utk gbs doctor mention akan on antibiotik semasa bersalin

If candida je doc akan bagi ubat insert tu je sis. After pakai ubat tu keputihan akan berkurangan. Kena rajin cuci and keringkan. Kalau gatal just rendam or cuci dngn air garam.