Info utk pendaftaran ank...

Sharing is caring... Kot ada yg xtau ttg urusan pendaftaran kelahiran ank... Sekiranya berlaku kelahiran dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (18- 31 Mac 2020). Apakah tindakan yang perlu diambil oleh ibu bapa bagi urusan pendaftaran kelahiran? Rujuk infografik ?

Info utk pendaftaran ank...
13 Các câu trả lời

Info yg bagus. Kalau di luar waktu kawalan pergerakan pun mmg boleh daftar kelahiran anak dlm tempoh 60 hari 🤗💕 Make sure bawak sijil nikah yg original ye, bukan sijil copy dan bukan kad nikah. Ni especially yg anak 1st. Share my experience daftar anak tahun lepas. Jpn tak terima kalau tak bawa sijil nikah ori 😊

3y trước

assalam...mommy2 yg baru bersalin mintak tlg bg info untuk pendftran ke jpn buku pink tu nk kne fotostet muka surat brape ye...mohon bantuan mommy2....huhuhu... sbb buku pink nyer semua dah xde lipatan.....

tq share.....sbb sy menunggu hari je nie....nk bersalin pon takot.....

4y trước

Sama la sya menunggu hari nk bsalin.. Smoga slamat utk awk n baby...

Utk lebih lanjut, puan boleh tengok ni laman web JPN

Mcm mne klau kita bersalin dirumah

4y trước

Dokumen Yang Perlu Dikemukakan (Asal Dan Salinan) DOKUMEN KANAK-KANAK (ASAL DAN SALINAN) Borang Daftar Kelahiran JPN.LM01 diisi dengan lengkap; Borang Pengesahan Kelahiran daripada hospital atau Surat Akuan Bidan/Doktor bagi kelahiran di rumah (asal); Kad Pranatal (Buku Rawatan Mengandung) (asal dan salinan) DOKUMEN IBU DAN BAPA (ASAL DAN SALINAN) Kad Pengenalan atau Permit Masuk atau Pasport bagi ibu dan bapa kanak-kanak serta individu yang melaporkan kelahiran (asal dan salinan); Sijil Kematian ibu dan bapa kanak-kanak (asal dan salinan jika berkaitan) Sijil Perkahwinan atau Perceraian (asal dan salinan) DOKUMEN PEMAKLUM (ASAL DAN SALINAN) Kad Pengenalan atau Permit Masuk atau Pasport (asal dan salinan);

Tq.... Good info no😍😍

Ok thank you for sharing!.

4y trước

My pleasure ☺

Thanks share!

nice sharing

Good👍

good info❤️