Sy dah delay period 2 mggu tp sy tak buat upt lgi tp tdi keluar darah spotting.perlu ka Sy buat upt?

Share pengalaman korang

7 Các câu trả lời

ye perlu.. klu positif, kne segera jmpe Dr utk pemeriksaan lanjut..x normal ye ade bleeding/spoting wktu pregnant.. Kalau negatif, mgkin darah period/masalah hormon..

Lma tu dh 2mgu delay period.. knpa tak cek UPT awl2.. knpa nak buat UPT pun kena tanya group dlu. Benda2 mcm tu xpyh org nak ajr..

perlu buat. kalau +ve, ada spotting lagi, cepat2 jumpa doktor. kalau -ve, maybe tu permulaan darah period nak keluar.

kalau nk tahu pregnant ke tak buat la test, if tak mau tahu takyah buat.

check je utk kepastian, kalau sah pregnant boleh terus ke emergency

perlu sis.. just in case pregg tnpa sis sedar.

Ya perlu cek sis