Ingin kepastian

Share korang punya pengelaman sebenar nye usia kehamilan 12 weeks tp bila scan jd 5 weeks sape2 pernah terjadi x#firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

Ingin kepastian
8 Các câu trả lời

Awak tau 12 weeks tu berdasarkan kiraan lmp ke dr yang bagitau 12weeks? Kalau ikut lmp 12weeks tapi bila scan kandungan 5weeks, tu maksudnya Persenyawaan lambat berlaku. Kalau macam tu, dont worry. Tak pelik. Kalau pernah scan and dr bagitau sblm ni 12weeks and tiba2 bila scan this time 5weeks, something wrong dengan growth janin tu. Nnti awak tanya dr ya benda2 ni.

1y trước

Sy lambat sebulan gap.. Doktor belum boleh komen apa2 sbb masa pergi klinik gap scan bru seminggu , tp 2nd scan baby dh ada heartbeat

Saya tgh alami. Sebelum ni scan dlm usia 6 minggu, lepas 3 minggu scan lagi saiz kantung tak berubah & mengecut. Bentuk kantung pun x cantik dah. 2 minggu lagi kalau saiz mcm tu juga dr akan refer hospital utk cuci.

Saya macam saya, doc still x boleh letak due date sbb berbeza dalam 2weeks doc cakap maybe sbb period x on time so kena tggu baby besar sikit kena repeat scan.. semoga dipermudahkan semua urusan ya

saya pun mcmni. ikut kiraan LMP dah 10w.. tapi bila scan dari bawah jadi size 6w,doktor mcm bby kecik sgt.. mcm tlalu jauh pulak gap dia. risaunya sementara nak tgu next app.

Saya pon camtu, usia kantung lebih muda dr tarikh last piriod…Dr kata sbb piriod sy irregular so waktu subur sy lebih lewat

1y trước

Tp kandunggan sis ok x

Rasa mcm gugur sis. Sbb kantung dh tak cantik. Sy dlu nak gugur mcmni jgk

1y trước

Tp x ada simton gugur

doc cakap apa? knp kantung bentuk mcm tuu

1y trước

doc cakap missed abortion sbb takde tanda2 mcm sakit perut, bleeding, alahan

period x regular ke?

1y trước

Period ok je